Destekleyenler hesabını verir!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ya ilişkin "Bu ihanetlerinin bedelini ödeyecekler. Buradan herkese sesleniyorum, kimse bunlara yardım ve yataklık yapmasın. Bunları çukurun dibine kadar gömeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Haberler 05.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, merkez Kayapnar ilçesinde bulunan AK Parti Diyarbakr l Bakanln ziyaret ederek, parti yöneticileri ve ilçe bakanlar ile toplant yapt.

Toplantnn ardndan açklama yapan Soylu, Dicle ilçesinde PKK tarafndan ehit edilen AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Akterti rahmet ve özlemle andklarn söyledi. Soylu, bu topraklar ve bu ülkenin birlii ve beraberlii için büyük fedakarlklar yapldn vurgulayarak öyle konutu:

ehitlerimiz oluyor, telefonla aryorum, o babalarn ve annelerin söyledii sözler bizim bu memlekete olan sadakatimizin salam olup olmadn sorgulatyor. Banz sa olsun, Allah sabr versin dediimizde daha acs taze olan o anneler ve babalar Vatan sa olsun diyorlar, ki evladmz daha var. Onlar da bu ülke, bu millet, bu birlik ve beraberlik urunda feda ederiz diyorlar.

Türkiye liderinin ortaya koyduu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden ayrabilmek için önüne engeller çkarldn ifade eden Soylu, Onun için bizi türlü türlü belalarla karya brakmak ve ülkemizin geleceine, zenginliine, kalknmasna ve özgürlemesine çelme takabilmek için ellerinden gelen her eyi ortaya koyuyorlar. Buna kar siz birlik ve beraberlik içerisindesiniz. Omuz omuza büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorsunuz. Sizler Türkiyenin dünyann ilk on büyük devletinden birisi olma iddiasn ortaya koyan ve vazgeçmeyen kahramanlarsnz. dedi.

Soylu, FETÖnün darbe giriiminde bulunduu 15 Temmuzun bu ülkenin yarnlardaki güçlü ve kuvvetli yolculuunun en önemli milad olduunu ifade etti. 15 Temmuzda Diyarbakrda ortaya koyduunuz iddia ve irada zannetmeyin ki sadece Diyarbakrda dalgaland. diyen Soylu, Diyarbakrn, bu ülkenin iradesini elinden almak isteyenlere kar dimdik ayakta durduunu ve Bu ülkeye sahip çkacaz diye haykrdn vurgulad.

- Terör örgütünü destekleyen hesabn verecek

Ahmet Ariften Ahmed-i Haniye kadar, Mevlanadan Yunus Emreye kadar, Hac Bektatan Pir Sultan Abdala kadar, dris-i Bitlisiden Selahaddin Eyyubiye kadar, Hac Bayram- Veliden Akemseddine kadar bizim corafyamzn bütün zenginliklerini, anlamn, manasn, bu corafyadan koparp etrafmzdaki corafyay ve Anadolu medeniyetini yönsüz, istikametsiz ve sahipsiz brakmaya çalyorlar. ifadelerini kullanan Soylu, DEA, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin hep birlikte, ülkenin gücünü azaltmaya ve yarnlarna güçlü bir ekilde gitmesini engellemeye çaltklarn aktard. Küçük çocuklarn PKK tarafndan kaçrlmasna ve ailelerine bask yaplmasna Bat ülkelerinden ses çkmadn dile getiren Soylu konumasn öyle sürdürdü:

Bat ülkeleri, kzlar PKK terör örgütü tarafndan kaçrlan aileleri gündeme getirmiyor. Uyuturucu ticaretinin neredeyse ba amili olan bir terör örgütüne kar Avrupa ve Bat devletlerinin Evet, Türkiye biz sizle beraberiz dediklerini duydunuz mu? Adamlar orada saklyorlar her türlü destei ortaya koymaya çalyorlar. Neredeyse 15 Temmuz niye millet tarafndan akamete uratld? Niye liderleri Recep Tayyip Erdoana güçlü iradeye sahip çktlar diye üzülüp karanla gömülenler yeniden kendi evini kurtarabilsinler diye terör örgütlerine arkadalk dostluk ve payandalk yapyorlar. Hiç merak etmeyin bunlarn hepsinin üzerlerinden geleceiz.

Soylu, PKKy hep birlikte tasfiye ederek, sosyal, eitim, ekonomi, kalknma ve gençlik politikalar ile Türkiyenin imar ve inasn sürdürmeye devam edeceklerine vurgu yapt.

Bakan Soylu, konumasn öyle tamamlad: Kim bunlar destekliyorsa yardm ve yataklk yapyorsa bilmenizi isterim ki hukuk devletinin gerei hesab sorulacaktr. Kim bunlara ekonomik kaynak ayryorsa boyun eiyor da Aman terör örgütüne para vereyim de kurtulaym bana ilimesinler diyorsa hukuk devleti önünde hesab sorulacaktr. çünkü bunlar milleti korkuttular, ürküttüler. Biz insanlarmzn huzuru olsun diye sessiz devrimi gerçekletirirken bunlar milletimizin kapsna gidip bu ülkenin insanlarna, hassasiyetlerine maalesef ihanet ettiler. Bu ihanetlerinin bedelini ödeyecekler. Buradan herkese sesleniyorum, kimse bunlara yardm ve yataklk yapmasn. Bunlar çukurun dibine kadar gömeceimizi herkesin bilmesini istiyorum.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Fatih ahin ise Diyarbakrn çok kymetli bir ehir olduunu ve birilerinin bu kenti negatif baz kavramlarla anmaya çaltn kaydetti. Birilerinin Diyarbakr tarihten gelen güzel hüviyetini bozmaya çaltklarna dikkati çeken ahin, öyle dedi: Biz Diyarbakrn geleceini bugünden daha iyi daha aydnlk yapmak için bugün kadar olduu gibi bugünden sonra da sizlerle omuz omuza, yürek yüree çalmaya devam edeceiz. Bugünlerde hep birlikte önemli süreçlerden geçiyoruz. Bizim ayaklarmza her pranga yapmaya çaltklarnda, terör belasndan da sizlerin samimi, dik duruu sayesinde inallah kurtulacaz. Bizler bütün terör örgütlerine kar her zaman dik bir duru sergilemi ve bundan sonra da dik duru sergileyecek bir partiyiz.

Mardin Programna katld

Emniyet Genel müdürü Selami Altnok ve Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler ile birlikte özel uçak ile Diyarbakrdan Mardine giden ve gün boyu burada toplantlar düzenleyen çileri Bakan Süleyman Soylu Vali Mustafa Yamandan makamnda brifing ald. Kaymakamlarnda katld ve yaklak 4 saat süren basna kapal toplantdan sonra çileri Bakan Süleyman Soylu açklama yapt.

Olum hain çksa ben infaz ederim

Açklamadan sonra Valilik çknda esnaf ve vatandalar ziyaret eden Bakan Soylu burada vatandalarla bir süre sohbet etti. Bakan Soyluyu bir vatandan olunun FETÖdan dolay aça alndn ve yardm istemesi üzerine ilgileneceini belirttikten sonra, Sayn Bakanm benim olum hain çksa ben onu infaz ederim demesi üzerine Vali Mustafa Yamana talimat vererek vatandan sorununun çözülmesini istedi. Bakan Soylunun Mardin program boyunca geni güvenlik önlemlerinin alnd güzergahlarda iki seyyar jammer cihaznn bulundurulmas da dikkat çekti.

Derik ilçesini de ziyaret etti

Soylu, 10 Kasm günü Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün bombal saldrda ehit edildii Derik lçesini ziyaret etti. Bakan Soylu, Derikte ilk olarak ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ansna yaptrlan Anadolu Lisesinin temel atma törenine katld. Törenin ardndan kaymakamlk binasna geçen Soylu, burada toplanan vatandalara hitaben konutu. Konumas sk sk Kahrolsun PKK sloganlar ile kesilen Soylu, Biz bir milletiz. Ac olaylar yaadk. Biz bir milletiz. Bazen hepimize ders olacak olaylar yaadk. Bugün burada çocuklarn yarna dair ümitlerini görebiliyoruz. Bu ülkenin, milletimiz tarafndan emanet edilen yöneticileri olarak görevimiz açk ve nettir. Memleketimizi huzur ve sukün içinde yarna tamaktr. Hiç endie etmeyin. Bilmenizi isterim ki; yarna hep birlikte, güçlü, kuvvetli ve kudretli bir ekilde ulaacaz. Zengin bir Türkiye olacak. Bizim bu hedeflerimizden bizi alkoymaya çalanlara kar en büyük kuvvetimiz birlik ve beraberliimizdir. Biz bundan vazgeçmeyeceiz dedi.

PKKnn kaçrd polisin ailesiyle görütü

Soylu, konumasnn ardndan Derik çarsnda bir süre esnaflarla görütü. Daha sonra Emniyet Amirlii binasna geçen Soylu, yeni yaplacak olan Kaymakamlk binasnn krokisini inceleyerek, yetkililerden bilgi ald. Soylu Emniyet Amirliinden çkarken, 24 Temmuz 2015 günü Diyarbakr -Bingöl karayolunda PKKllar tarafndan kaçrlan 4 yllk polis memuru 28 yandaki Vedat Kayann babas 59 yandaki eyhmus Kaya ile ayak üstü görütü.

Ana Sayfaya Git