Destici ailelerle görüştü

"Sizlerin burada ortaya koyduğu bu mücadele azmi, bu kararlılık, inanıyorum ki; bütün evlatların kurtuluşuna ve Türkiye'nin, devletimizin de terörle mücadelesine büyük katkı sağlıyor"

Haberler 31.12.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBP Genel Bakan Mustafa Destici, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerine destek ziyaretinde bulundu.

Beraberinde partililerle çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak partinin il binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemini sürdüren ailelerin bulunduu çadra gelen Destici, evlat nöbeti tutan anne ve babalara desteklerini iletti.

Ailelerle tek tek görüen ve karanfil veren Destici, evlatlarna kavumak için eylem yapan anneleri, babalar, sevgi, sayg, hürmet ve muhabbet ile selamladn söyledi.

Ailelerin cesurca, kahramanca yiitçe yürekli mücadele ortaya koyduunu belirten Destici, Evlatlarnza sahip çkyorsunuz. nanyorum ki; bu mücadeleniz, azminiz, inancnz evlatlarnz en ksa sürede size kavuturacaktr. 3 ailemizin evlatlarna kavumas bizi ziyadesiyle mutlu etmitir. Sadece o aileleri deil bu durum Türkiyedeki bütün aileleri mutlu etmitir. dedi.

- Bu mücadele terörle mücadeleye büyük katk salyor

Destici, yürei evlat sevgisiyle yanp, tutuan anne ve babalarn da bir an önce yavrularna kavumasn istediklerini dile getirerek, Sadece burada bekleyen ailelerin deil, bugüne kadar terör örgütleri tarafndan ailelerinden, yuvalarndan, okullarndan koparlarak zorla ya da kandrlarak daa çkarlan, terör örgütlerine yem edilen evlatlarmzn bir an önce kurtulmasdr temennimiz. Tabii buna araclk eden ister bir siyasi parti olsun, ister bir ahs, bunlar da buradan bir kez daha lanetliyor, knyoruz. diye konutu.

Dünyann hiçbir yerinde buna müsaade edilmez. Bizim ülkemiz de buna müsaade etmeme adna çok güçlü bir süreç yayor. Ama sizlerin burada ortaya koyduu bu mücadele azmi, bu kararllk, inanyorum ki; bütün evlatlarn kurtuluuna ve Türkiyenin, devletimizin de terörle mücadelesine büyük katk salyor. ifadelerini kullanan Destici, bu anlamda ailelere müteekkir olduklarn belirtti.

Destici, ailelere bu mücadeleleri için teekkür ettiini aktararak, öyle konutu:

Rabbim her daim sizlerin yar ve yardmcs olsun. nallah en ksa zamanda evlatlarnza kavumanz niyaz ediyorum. Siz burada mücadele ediyorsunuz, korkusuzca, cesurca, azimli bir ekilde, devletimiz de askerimiz, polisimiz bütün gücü ile sizin evlatlarnza kavumanz için mücadele ediyor. Bu mücadelede sonuna kadar sizlerin yannzdayz. Hem sizlerin hem de burada bulunmayan ama yürei evlat sevgisiyle yanan ailelerin, bölge insanmzn yanndayz, yannda olmaya devam edeceiz.

Destici, oturma eylemi yapan ailelerin acsnn tarif edilemez olduuna iaret ederek, nallah bu mücadele sonunda ülkemiz terör belasndan tamamen kurtulacak. Biz de bu cennet vatanmzda Kürt, Türk, Bonak, Laz kardeçe yaayacaz. Aramza bölücülük sokmaya çalanlara frsat vermeyeceiz. Bu haince mücadeleler devletimizi, ülkemizi ve bizim kardeliimizi bölmeye muvaffak olamad, bundan sonra da olamayacak. eklinde konutu.

- Onlara da çarmz bu yanltan dönmeleri

Gazetecilerin sorusu üzerine Destici, ailelerin, çocuklarnn kimler araclyla terör örgütü ile iliki kurduunu, kimler araclyla kandrldn ya da zorla kaçrlarak PKKya götürüldüünü bildiini, onun için burada oturma eylemi yaptn aktard. Destici, unlar kaydetti:

çocuklarnn HDP eliyle daa kaçrldn, götürüldüünü biliyorlar. Bunu sadece aileler deil bütün Türkiye, dünya biliyor. Dolaysyla bunun sorumlusu olarak gördükleri için u anda HDP önündeler. Bütün Türkiyenin ve bu ailelerin HDPden beklentisi, bundan sonra bu yanltan dönmeleri ve PKK terör örgütüyle aralarna mesafe koymalar, açkça PKKy terör örgütü olarak ilan etmeleri. Bunu ilan etmedikleri sürece, sadece burada bulunan ailelerin çocuklarnn deil bugüne kadar teröre kurban verilen bütün çocuklarn ve ehitlerimizin vebali onlarn omuzlarndadr. Dünyann hiçbir yerinde terör örgütüne yardm eden, eleman toplayan ya da hangi anlamda olursa olsun destek veren ya da iltisakl olan hiçbir siyasi partiye müsaade edilmez buna siyasi parti denemez aslnda. Ama özellikle bölge halkmzn bu kararll, onlarn terörle olan yaknln da ilgisini ve irtibatn da yenecektir diye ümit ediyorum. Onlara da çarmz bu yanltan dönmeleri ve bu cennet vatanda birlikte, kardeçe yaamak isteyen vatandalarmzn yannda durmalar, terörle aralarna ciddi bir mesafe koymalardr. Kim teröre ve iddete müsaade ediyorsa kim terör örgütüne yardm ve yataklk ediyorsa elbette bunun bedelini de öder, ödüyor da. Bu ailelerin mücadelesi inallah terörün bitmesine, daa kaçrlan teröre kurban edilen evlatlarn kurtuluuna da vesile olacaktr diye inanyorum.

Bu srada oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn, HDPye tepkisini dile getirdi.

Destici, bir gazetecinin HDPnin kapatlmas yönünde bir çalmanz var m? sorusu üzerine bunun Meclisin ii olmadn belirtti.

Yargtay Cumhuriyet Basavclnn bu konuda hareket geçmesi lazm. Biz en bandan beri eer terörle arasna mesafe koymazsa, PKKy terör örgütü olarak nitelemezse, terör örgütüne yardm ve yataklk etmeye devam ederse elbette kapatlmasnn gerektiini ifade ediyoruz. ifadelerini kullanan Destici, konumasn öyle tamamlad:

spanyada Batasuna partisi teröre destek vermedi, terörle iltisak kurmad, sadece terör örgütünün eylemlerini knamad için spanya Anayasa Mahkemesi tarafndan kapatld. Avrupa nsan Haklar Mahkemesine gittiler. Avrupa nsan Haklar Mahkemesi de srf terör örgütünün eylemlerini knamad için kapatlma kararn onaylad. Dolaysyla Türkiyede de Yargtay Cumhuriyet Basavcl harekete geçip, gereini yapmaldr. Ailelerin ifadeleri çok açk.

Ana Sayfaya Git