'Devamsızlık' affı

Milli Eğitim Bakanlığınca, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki 12. sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedilmesine ilişkin yazı tüm illere gönderildi.

Haberler 15.06.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) alnan kararla, 2018-2019 ders ylna yönelik yükseköretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son snf örencilerinden ders kesim tarihi itibaryla tüm derslerden baarl olmasna ramen toplam devamszlk süresini aan örenciler, devaml örenciler gibi ileme tabi tutularak baarl saylacak.

MEB tarafndan 12.snf örencilerinin 2018-2019 eitim öretim ylndaki devamszlklarnn affedilmesine ilikin yaz tüm illere gönderildi.

Yazda, 2018-2019 ders ylnn sona ermesiyle örencilerin devam-devamszlk ve baar durumlarnn Milli Eitim Bakanl Ortaöretim Kurumlar Yönetmelii hükümlerine göre deerlendirilerek baarl olanlarn bir üst snfa geçecei, son snfta baarl olanlarn ise mezun olaca anmsatld.

DEVAMSIZLIK AFFI GELD

MEBe ulaan örenci ve veli taleplerinden, yükseköretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son snf örencilerinden bazlarnn derslerinde baarl olmalarna ramen özürlü - özürsüz toplam devamszlk süresini aarak baarsz duruma dütüklerinin görüldüü ifade edildi.

Bu durumun, söz konusu örenciler ve veliler arasnda tedirginlie ve kaygya yol açtnn anlald aktarlan yazya göre, 2018-2019 eitim ve öretim yl ile snrl olmak üzere, tüm örgün ortaöretim kurumlarnn son snf örencilerinden; ders kesimi itibaryla tüm derslerden baarl olmasna ramen toplam devamszlk süresini aanlar, devaml örenciler gibi deerlendirilecek.

Ayrca dönem puan olumayan ve devamszlk nedeniyle baarsz saylan ancak örenim hakk bulunan örenciler ise velilerinin beyan esas alnarak örenim haklarn kullanmam saylacak ve sonraki öretim ylnda örgün eitime devam etmeleri salanacak.

Ana Sayfaya Git