Devlet ödediği tazminatı teröristlerin mirasçılarından istedi

İstanbul’da Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne 2015'te düzenlenen bombalı araçlı saldırıda yaralanan vatandaşa İçişleri Bakanlığı, 11 bin 710 TL tazminat ödedi. Bakanlık, ödediği tazminatı geri alabilmek için saldırıda ölen teröristlerin mirasçılarına dava açtı.

Haberler 26.03.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezine 10 Austos 2015te teröristler bombal araçla saldr düzenledi. Saldrnn ardndan teröristler polise ate açt. çkan çatmada Bomba mha ube Müdürü Beyazt çeken ehit oldu. Saldrnn failleri olarak Deniz Uçkun, Erdal Yldz ve Burak Boakan tespit edildi. Erdal Yldz patlamada öldü, Deniz Uçkun ve Burak Boakan da çatmada ölü ele geçirildi.

KAYET çN GELEN VATANDA DA YARALANDI

Saldrda bir ikayeti için karakolda 3 olu ile birlikte bulunan Abdulkerim Sazak da yaraland. Gözü ve kulandan yaralanan Sazak, ameliyat olmasna ramen ciddi salk problemleri yaad. Abdulkerim Sazak idare mahkemesine tazminat davas açt. stanbul dare Mahkemesi Sazaka çileri Bakanlnn 11 bin 710 TL tazminat ödemesine karar verdi.

BAKANLIK TERÖRSTLERN MRASçILARINA DAVA AçTI

çileri Bakanl Abdulkerim Sazaka ödedii tazminat teröristlerin mirasçlarndan istedi. çileri Bakanl, stanbul Asliye Hukuk Mahkemesine açt davada devletçe ödenen tazminat nedeniyle meydana gelen hazine zararnn teröristlerin mirasçlar Mezhur Uçkun, Ahmet Yldz, Mehmet Boakan ve Müjgan Sezginden istedi. Bakanlk, 11 bin 710 TLlik tutar davallarn faiziyle birlikte ödemesini talep etti.

Ana Sayfaya Git