Devlete sığınan terörist: Gerçek özgürlüğü teslim olunca hissettim

Kaçarak devlete sığınan 2 örgüt üyesi ifadeleri, PKK/KCK'nın iç yüzünü ve başarılı operasyonlar sonrası örgütten kopmaları gözler önüne serdi.

Haberler 29.07.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgütten kaçarak devlete snan 2 teröristin ifadeleri, PKK/KCKnn iç yüzünü ve baarl operasyonlar sonras içine dütüü panik havasn gözler önüne serdi. Teslim olan terörist, gerçek özgürlüü teslim olunca hissettiini söyledi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarndan edindii bilgiye göre, PKK/KCK içinde faaliyet gösteren A.Ü. (25) ve B.D. (17) geçen hafta Suriyedeki örgüt kampndan kaçarak jandarma ekiplerine teslim oldu.

anlurfa l Jandarma Komutanlnda ilemleri süren teröristler, ifadelerinde, terör örgütünün iç yüzünü ve güvenlik güçlerinin kararl operasyonlar sonucu örgüt içerisinde yaanan panii anlatt.

Teslim olan teröristlerden A.Ü, 2014te üniversite örencisiyken kendisine yaplan propagandadan etkilenerek terör örgütüne katldn bildirdi. Örgütün anlatld gibi olmadn görmesi üzerine daha önce kaçmaya çaltn ifade eden A.Ü, örgüt tarafndan yakalannca 6 ay hücre cezas aldn kaydetti. Örgüt içinde teslim olunmas durumunda güvenlik güçlerince kendilerine ikence yaplaca ve kötü muamelede bulunulaca eklinde propaganda yapldn belirten A.Ü, teslim olduktan sonra aksine güvenlik görevlilerin kendilerine efkatli ve merhametli davrandklarn söyledi.

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan örgütte büyük bir panik havasnn hakim olduuna dikkati çeken A.Ü, örgüt içinde teslim olmalar engellemek için büyük basklar yapldn vurgulad.

Özgürlük yalanyla kandrdlar

Yaklak 4 yldr terör örgütü içinde olan B.D. ise ifadesinde, katlmadan önce kendisine anlatlanlarn aksine PKKnn özgürlükle alakasnn bulunmadn, örgütte bask, zorlama ve iddet olduunu, gerçek özgürlüü ise teslim olduklarnda hissettiini ifade etti.

Örgüt yöneticilerinin, teslim olanlara kötü muamele yapldna ilikin söylemlerde bulunduunu, buna inanan baz teröristlerin ise teslim olmaktan çekindiini dile getiren B.D, unlar kaydetti:

Birçok arkadamz örgütten ayrlmak istiyor fakat örgütten kaçanlar infaz ediyorlar. Kimse sesini çkaramyor. Ben bir ekilde örgütten kaçarak güvenlik güçlerimize teslim oldum. Onlar bana çok iyi davrand. Örgütün bahsettii gibi olmadn gördüm. Her eye yardmc oldular. En büyük derdimiz ailemizdi, milletimizdi. Orada ailemizi göremiyorduk, burada ailemizi gördük. Bütün imkanlar önümüze sunuldu. Orada özgürlükten bahsediliyordu, burada özgürlüü buldum. Orada özgürlük için sözde DEAa kar savayorduk. Hiçbir manasn, anlamn göremedik. Onun için kaçma frsatn bulup örgütten kaçtm ve devlete teslim oldum. Teslim olduum, orada ölmediim için çok anslym. Türk devletinden Allah raz olsun.

Terör örgütüne katld için büyük pimanlk yaadna iaret eden B.D, ifadesinde örgüt mensuplarna u çarda bulundu:

Ne korksunlar ne tedirginlik ne de tereddüt yaasnlar. Bir frsat, bir imkan bulduklarnda orada beklemesinler. Küçük bir imkan olursa, o imkan sonuna kadar kullanp kendilerini devlete teslim etsinler. Türk devleti merhamet ve efkatle yaklayor. Yanl yaptnz için daha da zarar vermeyip eski halinize gelmeniz için çaba gösteriyor.

Öte yandan, güvenlik kaynaklar, Frat Kalkan, Zeytin Dal Harekat ve Irakn kuzeyinde devam eden yurt d operasyonlar ile yurt içinde süren operasyonlarn yaratt bask nedeniyle terör örgütünün, kaçmaya çalan teröristleri kontrol altna almak için youn çaba harcadn belirtti.

Ayn kaynaklar, son olarak dün Ar ve Bingölde terör örgütünden kaçan 2 teröristin daha jandarma ekiplerine teslim olduunu, örgütten kaçlarn artarak süreceinin deerlendirildiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git