Devletimizin gücü budur!

İsveç'ten getirilen Türk hasta Emrullah Gülüşken'in yakınları devlete minnettar

Haberler 29.04.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sveçte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çkmasna ramen tedavi edilmeyen ve Salk Bakan Fahrettin Kocann talimatyla gönderilen ambulans uçakla çocuklaryla Türkiyeye getirilen Emrullah Gülükenin yaknlar, devlete minnettarlk duyuyor.

sveçin Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çkmasna ramen tedavi edilmeyerek eve gönderilen, kzlar Samira ve Leylann sosyal medyadan yaymlad yardm çarsnn karlk bulmas sonucu Gülüken ve 3 çocuunun ambulans uçakla Türkiyeye getirilmesinin yanklar sürüyor.

Emrullah Gülüken ile çocuklar Esma, Samira ve Mahmutun sevk edildikleri Ankara ehir Hastanesinde tedavileri sürüyor.

Türkiyeyi gururlandran, sveç basnnda da büyük ilgi gören bu operasyon, Gülükenin Batmann Gercü ilçesinin Kayapnar beldesinde yaayan yaknlarn da mutlu etti.

- Bütün dünyay gezdim, bizim devletimiz gibi devlet yok

Emrullah Gülükenin aabeyi Fevzi Gülüken (65) AA muhabirine yapt açklamada, ayn zamanda sveç vatanda olduunu, bu ülkeye sk sk gittiini söyledi.

Kardei ile sürekli irtibat halinde olduklarn dile getiren Gülüken, Kardeimin olu Mahmut rahatszlannca hastaneye götürdüler. Mahmut, hastanede yaplan inenin ardndan evine gönderildi. Daha sonra kardeim hastaland, koronavirüs tespit edildi. sveçteki hastanede kardeime bakmadlar. diye konutu.

Gülüken, sveçte bulunduu süreçte bir arkadann da benzer bir maduriyet yaadn anlatarak, Arkadamz i kazas geçirdi, kendi imkanmzla acil servise götürdük. Arkadamzn sigortas olmadn örenince hastaneye almak istemediler. 300 avro yatrdktan sonra arkadamz tedavi altna almlard. dedi.

Kardeinin Türkiyeye getirilmesinden duyduklar memnuniyeti dile getiren Gülüken, Cumhurbakanmzdan, Salk Bakanmzdan Allah raz olsun. Dünyann en güzel ülkesi Türkiye. Bütün dünyay gezdim, bizim devletimiz gibi devlet yok. ifadesini kulland.

- Cumhurbakanmzdan Allah raz olsun

Emrullah Gülükenin yeenlerinden Bayram Erturul (42), Cumhurbakan Erdoana dua ettiklerini belirtti.

Devletimizin ne kadar büyük olduunu bir kez daha örendim. diyen Erturul, öyle konutu:

Cumhurbakanmzdan Allah raz olsun. Allah onu muvaffak etsin, bamzdan eksik etmesin.

Esra Kurtba ise ambulans uçakla gerçekletirilen tahliyeyi sosyal medyadan örendiini belirterek, daysnn durumunun iyiye gittii bilgisini aldklarn aktard.

Cumhurbakanna, Salk Bakanna, emei geçen herkese teekkür eden Kurtba, Allah hepsinden raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git