Devran değişti

Diyarbakır yüzde 67 "hayır" dese de sokaktaki vatandaş çıkan sonucu "devren değişti" diyerek gördü. 1 Kasım'a göre iktidara desteğin arttığını söyleyen vatandaşlar, "Kürtler güçlü Türkiye'den yana tavır koydu" dedi.

Haberler 18.04.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydoudaki Evet cephesindeki oylarn, 1 Kasm ve 7 Haziran seçimlerine göre artmasyla Referandumun kaderini belirlerken, Diyarbakrda vatanda sonucu devran deiti sözüyle deerlendirdi. Vatandalar Kürtler güçlü Türkiyeden yana tavr koydu dedi.

Söz Haber, Pazar günü yaplan Anayasa Deiikliine ilikin referandum sonucunu, sandk bana giden seçmenin nabzn tutarak, ald. Diyarbakr halk Diyarbakr da ki oy orannn beklendiinden az olduunu ve bu sonucun sebebinin il tekilatlarnn sadece göstermelik çalmalar yapmas olduunu söyledi. te Söz Habere konuan Diyarbakrl vatandalarn, seçim sonuclarna yönelik görüleri öyle;

slam lemi kazanmtr

Seyfettin Gürel; Beklendii gibi olmad biz yüzde 60-65 bekliyorduk, demek ki MHP oy vermemi oluyor öyle görünüyor ve bu oylarda Sayn Cumhurbakanmzn ahsi oylardr. Güneydou bölgesinde biraz art oldu daha yüksek bekliyorduk ama yine de iyi oldu. Hüda parn katks oldu onlarda sa olsunlar, Türkiye yeni bir döneme girdi inallah daha güçlü bir Türkiye olacak. Türkiye olmas gereken yerde olacaktr bundan sonra yani Türkiye kazanmamtr slam lemi kazanmtr. Bugün eer Türkiye kaybetseydi bütün slam ülkeleri üzülürdü.

çalmalar hep göstermelik oldu

Ahmet Sevim Bu oy orannn daha yüksek olaca kanaatindeydik. Seçimden önce, fakat gerek Ak partiyi temsil eden güneydou milletvekilleri ve gerekse Ak parti tekilatlarnn tam olarak bakanlk sistemini Sayn Recep Tayyip Erdoann gerek onlarla toplantlarda gerekse il bakanlar toplantsnda u yolla çalacaksnz halk ile bir bütün olacaksnz tarznda ki söylemlerini hiç biri Güneydouda ki halka anlatamad. Ve yapm olduklar çalmalar genellikle hep göstermelik oldu, yani biz halkn içinde olan insanlar olarak Ak parti tekilatlarn yani bir hayr oyu kullanabilecek bir STKya bir birlie gidipte bu hayr oyunu neden kullanacaksnz yda evet kullanma sebeplerinizi ve bakanlk sisteminin güneydou da ki olumlu etkisini tam olarak anlatamadlar. Yani burada ak parti tekilatlar maalesef snfta kald tam olarak halk ile bir bütün olup halkn içine girip sistemi anlatamadlar göstermelik çalma yaptlar yani Ak parti tekilat zaten evet oyu verecek olan baka STKya giderek onun görüünüm deitirmedi.

Halk güçlü Türkiye istiyor

Hasan Okçu esnaf; Halkn istikrarnn yani tek adamn yönetmesini istediini anladm. Genel olarak ta halkn bak açsn hükümetin istikrarl kararl bir ekilde bu halk yönetmek istediini anladm. Halkta artk bir eylerin doruya doru gitmesini istiyor, yani tek elden yönetilmesini kararlarn tek elden verilmesini istiyor. u anda benim anladm kadaryla halkn arasnda ki kutuplamadan yola çkld bu evet hayr konusu kutuplamadan yola çkld için huda parn etkisi çok oldu çünkü belirleyici nokta da Huda Parn oylar eveti geçti.

Zafer slamndr

Ekrem Doan Ben 1970lerden beri Erbakan hocann yanndaydm imdiye kadar da Saadet partiliyim. Ancak Hür Dava Partisinin 6-7 Ekimde yapt eylerden dolay Allah onlardan raz olsun bu seçim de de Tayibi yalnz brakmadlar Allah Müslümanlara yar ve yardmc olsun ve de bu sonuç hayrl uurlu olsun bu zafer slamndr baka ne diyelim.

Gençlerin birçou özentiden hayr dedi

Yusuf Zeytinci Ben oyumu söylemiyim gizlidir. çünkü ama ülkemiz için hayrls olur inallah. Referandum da imdi bir ksm mantkl bir ksm mantksz gelmi olabilir insanlara yani anlamadlar neyi oylayacaklarn bilemediler. Ama u bilinmelidir ki bu süreç batya yöneliktir, iyi oldu diye düünüyorum referandum sonuçlar. Batda ki oy kaybnn sosyal medyann çok etkin olmasndan dolay olduunu düünüyorum hayr diyen gençlerin birçou özentiden hayr dedi.

Ak Parti ve MHP koalisyon kaybettirdi

Celal Ay Referandum çok güzel geçti çok iyi geçti, belki Türkiye sürecinde en kansz en kavgasz bir ekilde geçti. Hayrclara da Evet çilere de teekkür ediyorum. uanda anketler ortadadr öyle gösteriyor ki 7 Haziran seçimleri ile kyasladmz zaman bakyoruz ki Ak parti ve MHP koalisyonu Ankara da kaybettirdi. stanbul da kaybettirdi, zmir de kaybettirdi fakat Hür Dava Partisinin Evet blounda yer almas ile beraber Hür dava partisinin gönüldalarnn da propagandalaryla beraber zaten bölge onlar tanyor kendini ortaya koymutur. Yüzde 10 gibi art ile bölgede bir oy farklln patladn gördük hüda para borçludurlar ve bence artk Hür dava partisini HDPde görmeli MHPde görmeli, CHPde görmeli Ak partide görmeli.

Ana Sayfaya Git