DİAYDER davasında 3 imama tahliye

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticisi 3 imam hakkında tahliye, Dernek Başkanı Ekrem Baran'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberler 18.06.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu sulunan DAYDER üyeleri hakknda açlan davann dördüncü durumas stanbul 14üncü Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

4u tutuklu olmak üzere 23 imamn yargland davann durumas çalayanda bulunan stanbul 14üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumaya, tutuklu dernek bakan Ekrem Baran, Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslan, Silivri Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile baland.

BB çALIANI TANIK OLARAK DNLEND

Durumada tank olarak dinlenen BB Sosyal Hizmetler Müdürlüü çalan Esra Huri Bulduk, BB Sosyal Hizmetler Müdürlüünde 20 yldr çalyorum. Ayn telefon numarasn kullanyorum. Telefonum çou dernek, kurum ve kiilerde var. Beni muhtar, öretmen, dernek bakan kiiler arayarak, ihtiyaç sahipleriyle ilgili bilgi verirler. Bizler de daha önce yardm alm m almam m kontrol ederiz. Sosyal yardm almamsa nereye bavurulmas gerektiini söyleriz. Bavuranlarn evine gidilerek inceleme yaplr. Eer gerçekten ihtiyac varsa, ekiplerimiz sosyal destek yardm yaparlar. htiyaç sahipleri bize ulatnda, ben de hayrseverlere bildiriyorum. Onlar da ihtiyaç sahipleri için zincir marketlerin 100-200 lira tutarndaki alveri kartlarndan gönderir. Bu kartlar BBnin sosyal yardm kartlarndan ayrdr dedi.

Enver Karabey, suçlamalar kabul etmediini belirterek, Ben din adamym. Derneimizin herhangi bir örgütle balants yok. Ben dinimin kurallarn uygular ve buna göre hareket ederim. Bunun dna çkmamz mümkün deil. Hiçbir illegal örgüt adna para da toplamadm. Cuma namazlarna katlmann ve namaz klmann suç olmad açk ve net. Kapmz herkese açk. Bizler DAYDER olarak elimize silah almadk ifadelerini kulland.

BZE YAPILAN SUçLAMALAR ADALETSZLK

Dernek Bakan Ekrem Baran ise, slam dorultusunda herkes yardm yapyor. Bizler de bu ekilde insanlara yardm etmek istedik. Bununla ilgili hadis ve ayetler var. Dernek bu ekilde ihtiyaç sahiplerine yardm ediyor. Bize yaplan suçlamalarn adaletsizlik olduunu düünüyoruz. Salk sorunlarm var, tahliye edilmesem bile adli kontrol hükümlerinin uygulanmasn talep ediyorum diye konutu.

TAHLYELERN TALEP ETTLER

Hafit Tunç, Suçlamalar kabul etmiyorum. DAYDER yasal bir dernektir. Örgütle alakam ve ilikim yok. Cezaevinde bulunduum sürede ailem ve ben madur oldum. Tahliyemi talep ediyorum dedi.

3 TAHLYE KARARI

Mahkeme heyeti, Dernek Bakan Ekrem Barann tutukluluk halinin devamna, Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslann tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tahliye olan imamlarn haftada bir kez karakola giderek imza atmasna, baz tutuksuz sanklar hakkndaki ev hapsi adli kontrol hükümlerinin kaldrlmasna, yurt d çk yasann ise devam etmesine karar verdi. Gizli tanklar Kartal ve X-Tankn dinlenilmesinden vazgeçildi. Dosya mütalaa hazrlamas için duruma savcsna gönderildi.

Ana Sayfaya Git