DİB’ten çocuk istismarına ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir." açıklamasında bulundu.

Haberler 04.09.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl tarafndan yaplan yazl açklamada, bakanlk olarak önceki gün bir ilçede yaand medyaya yansyan ve bir çocuun istismar söz konusu olan vahim olayn yakndan takip edildii belirtildi.

Açklamada, Yargya intikal eden bu olayn adli mercilerce en ksa zamanda tüm yönleriyle aydnlatlacana ve hak ettii en ar cezann verileceine olan inancmz tamdr. denildi.

Bu vesileyle, u hususlar hatrlatmay bir vazife olarak görüyoruz denilen açklamada unlar kaydedildi:

Allahn bizlere en deerli emaneti olan çocuklarmz, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmay hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismaryla, masum yavrularmza uzanan eref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir.

lim ve irfan ile alakas olmad halde, kendilerine menfaat deviren din istismarclarna kar da aziz milletimizi bir defa daha uyaryoruz. Hem dini duygu ve deerlerimizin hem de gözbebeimiz olan çocuklarmzn istismara kar korunmas için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git