Dicle artık tertemiz?

Vali ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Diyarbakır'a daha temiz ve daha kaliteli su verme gayemiz ve gayretimiz sonucunda, Dicle Nehri'ni atık sulardan temizleyip, pis suların deşarjını sonlandırdık"

Haberler 04.01.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, yürütülen çalma ile Dicle Nehrine kanalizasyon suyunun akmasnn önlendiini bildirdi.

YENEHR BÖLGESNDEK KANALZASYON

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamaya göre, merkez Yeniehir ilçesinin Üçkuyular, Aziziye ve Gürdoan mahallelerinin bal olduu 450 Evler Atksu Terfi Merkezinin arzal, kanalizasyon ebekesindeki atk su bacasnn krk olmas nedeniyle kanalizasyon suyunun iki ayr noktadan Dicle Nehrine akt tespit edildi. DSK Genel Müdürlüü tarafndan terfi merkezinde yaplan bakm ve onarm çalmalar kapsamnda, arzal modem deitirildi, motor bakmlar yapld, arzal jeneratör onarld. Terfi merkezinde kullanlan vinç ve zincirlerin onarm ve deiimleri yaplarak mekanik ve elektrik ekipmanlar ile bozuk otomasyon sistemi yeniden güncellendi.

DCLE NEHR ARTIK TEMZ AKACAK?

Terfi merkezine ait elektrik panosu bakmlar yaplarak pano içerisinde yer alan sistem kart deitirildi. Yine ayn saha içerisinde bulunan kum tutucu havuzda biriken kirli malzeme ve kum tanarak terfi merkezinin genel temizlii yapld. 80 bin lira maliyetle terfi merkezi ile krk muayene bacas çalr hale getirildi.

Vali Güzelolu, Dicle Nehrinin temizliine önem verilmesi ve korunmas gerektiini, Dicle Nehrinin hem kent hem ülke hem de dünya için önemli ve herkesin korumas gereken bir nimet olduunu belirtti.

KANALZASYON ATIKLARINA MÜDAHALE

Dicle Nehrinin, binlerce yl insanla ve medeniyetlere içme suyu verdiini, doaya can kattn ifade eden Güzelolu, unlar kaydetti:

Diyarbakrn ve birçok yerleim yerinin içme suyu, sulama ve besin kayna Dicle Nehridir. DSK Genel Müdürlüü, Dicle Nehrine ulaan kanalizasyon atklarn tespit etmitir ve ekiplerimiz o bölgelerdeki kanalizasyon ebekelerinin bakm ve onarmlarn gerçekletirmitir. Diyarbakra daha temiz ve daha kaliteli su verme gayemiz ve gayretimiz sonucunda, Dicle Nehrini atk sulardan temizleyip, pis sularn dearjn sonlandrdk.

Ana Sayfaya Git