Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç, gözaltına alındı

Darbe girişimi sonrasında Ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektörlük binasına intikal eden çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı.

Haberler 20.07.2016 - 21:44 Son Güncelleme : 20.07.2016 - 21:44

Darbe giriiminin ardndan Türkiye genelinde balatlan FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda YÖK tarafndan aça alnan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayegül Jale Saraç, rektörlük binasnda polis tarafndan gözaltna alnd.

Dhann haberine göre FETÖ/PDY darbe giriimi soruturmas kapsamnda Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn soruturmas kapsamnda bugün saat 15.00 sralarnda Dicle Üniversitesi rektörlük binasna giderek geni çapl arama balatt. Mesai saati boyunca binadan kimsenin çkmasna izin vermeyen polis ve özel güvenlik elemanlar mesai bitiminde ise personelleri tek tek aradktan sonra serbest brakt.

YÖK tarafndan bugün aça alnan ve Türkiyenin ilk baörtülü rektörü olan Dicle Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ayegül Jale Saraçn odas ile bölümleei tek tek giren polisler, atlabilecei ihtimaline karlk çöp kutular dahil detayli bir arama yapt. Baz evraklarn yakldyla ilgili de ihbar alan polis üniversite kampüsü alannda saatler süren inceleme yapt, ancak bu konuda herhangi bir ize rastlamad. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn devam ettirdii soruturma kapsamnda Rektör Prof.Dr.

Ayegül Jale Saraç, saat 20.30 sralarnda Terörle Mücadele ube Ekipleri tarafndan gözaltna alnd. Polis aracna bindirilerek götürülen Prof. Dr. Ayegül Jale Saraçn evinde de polis arama yapt.

Ana Sayfaya Git