Dicle'de altyapı!

DİSKİ, Dicle ilçesinde alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

Haberler 31.01.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon leri Müdürlüü (DSK), Diyarbakr ube Müdürü ehmus Aslan, ilçede alt yap çalmalarnn sürdüünü söyledi. Aslan, Vali Yardmcs ve DSK Genel Müdürü Ahmet Naci Helvac döneminde ilçe merkezinde imara yeni açlan sokan içme suyu ve alt yap kanalizasyon ebekesinin çekildiini ifade etti.

ALTYAPI, KANALZASYON

Aslan, 15 Temmuz Mahallesinde Dicle Belediyesinin imara yeni açt yolun devam için, içme suyu ve kanalizasyon ebekesi çekildi. Kocaalan Mahallesinde yeni yaplan meskenler için kanalizasyon ebekesi çekildi. lçe merkezindeki çme suyu ebekesi için yaklak 700 metre ebeke döenmesi programmzda var. Döer Mahallesinde bin metre içme suyu ek ebeke çekilecek. Bununla birlikte, 2020 ylnda Genel Müdürlüümüz etüt ekiplerince içme suyu sondaj ve içme suyu depolar yapm ve ayrca Dicle merkez mahalleler ve krsal mahallelerde mevcut içme suyu depolarnn bakm ve onarmlar yaplacak.

VAL GÜZELOLUNUN DESTE

DSK Genel Müdürü ve Vali Yardmcs Ahmet Helvacnn yaklak iki ay önce ilçemize gelerek, sorunlar yerinde dinlemesi bizleri çok mutlu etti. Diclede yaplan hizmetlerin devam edilmesi, merkez ve krsal mahallelerimizde içme suyu kaynaklarnn israf edilmeden düzenli ekilde kullanlmas ile dier sorunlarla ilgili verimli bir toplant gerçekletirdik. Dicle imdiye kadar hizmet görmemi ve hizmete aç durumdadr. Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu öncülüünde, DSK Dicle ube Müdürlüü olarak elimizden gelen her eyi halkmz için yapacaz. Halkmz hizmete layk dedi.

Ana Sayfaya Git