Dicle'de Pkk Sığınakları

Dicle İlçesi'nde 2 gün süren operasyonda, PKK'lıların kullandığı içinde yaşam malzemeleri olan 6 doğal mağara ile 3 sığınak bulundu.

Haberler 12.02.2017 - 18:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-Dicle ilçesi krsalnda PKKya yönelik düzenlenen Bayrak-39 ehit Jandarma çavu Seçkin çil Operasyonu baaryla tamamland.

Valilikten yaplan açklamada, Dicle ilçesi krsalnda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey terör örgütü PKK yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, bölgede bulunan yerleim yerlerinde tespit edilen ibirlikçiler ve aranan ahslar yakalanmas amacyla 8 ubatta saat 19.00dan itibaren düzenlenen Bayrak-39 ehit Jandarma çavu Seçkin çil Operasyonunun 10 ubatta baaryla tamamland bildirildi.

Operasyonda, savclktan alnan adli arama kararlarna istinaden 13 ev ve eklentilerinde yaplan aramalarda, bir ruhsatsz tek krma av tüfeinin ele geçirildii, bir terör örgütü ibirlikçisinin gözaltna alnd kaydedilen açklamada, öyle denildi:

OPERASYON SONUçLANDI

Yol kontrol ve araç aramalarnda, 5 araç ve 42 kiinin sorgulamas yapld. Teröristlere ait 6 doal maara ve 3 ayr snakta, 16 büyük tüp, 18 küçük tüp, 400 kilogram un, yaklak 550 kilogram muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayda mutfak malzemesi ele geçirilmitir. Cumhuriyet Savcln talimat ile ele geçirilen malzemelere el konulmu olup, operasyon ile ilgili adli ilemlere devam edilmektedir.

Açklamada, vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas kapsamnda yürütülen çalmalara olumsuz hava ve iklim artlarna ramen, artan bir azim ve kararllkla devam edilecei vurguland.

24 ÖZEL BÖLGE LANI

Buarada Hakkari Valilii, Hakkari merkez, Yüksekova, emdinli ve çukurca ilçelerindeki 24 yerleim biriminin 12-26 ubat tarihleri arasnda özel güvenlik bölgesi ilan edildiini duyurdu.

KARLAR ALTINDAK SIINAKLAR

Öte yandan Tunceli l Jandarma Komutanlna bal ekipler, Tunceli krsal alannda k üstlenmesinde bulunan örgüt üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, içerisinde patlayc madde yapmnda kullanlan malzemeler, tbbi ve yaam malzemeleri bulunan snak buldu. Snaklanda, 400-480 kilo amonyum nitrat, 1 adet tüp, 1 adet akü, 500 kilo un, 100 kilo eker, 100 kilo çay, çok sayda tbbi malzeme, klk giyecek ve muhtelif yaam malzemeleri ele geçirild. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edildi.

POLS EHT EDEN

Hakkarinin Yüksekova lçesinde nianlsyla birlikte alveri yapan polis memuru Abdulkadir Ouzu ehit edip, 7 polisin yaraland zrhl polis aracna yönelik bombal saldr olaynn faili olduu belirtilen PKK üyesi H.Ö., tutukland.

Ana Sayfaya Git