Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmam

Başkan Erdoğan, "Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz" dedi.

Haberler 10.07.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Diyarbakr Geniletilmi l Danma Toplantsna katlarak partililere hitap etti. Konumasna, yaklak 1,5 yllk hasretin ardndan Diyarbakrllarla bir arada olmaktan duyduu memnuniyeti ifade ederek balayan Erdoan, bugün Diyarbakrda dolu dolu, bereketli bir gün geçirdiklerini söyledi.

Cuma namazn Diyarbakrllarla birlikte Kurunlu Camisinde eda ettiklerini anmsatan Erdoan, Kurunlanan Kurunlu Camisinde eda ettik. Bölücü örgütün çukur olaylar srasnda yakt 5 asrlk tarihi camiyi 3 yllk titiz çalmayla yeniden Ezan- Muhammedilerle buluturmutuk. Camimizin eski görkemine, eski güzelliine kavutuunu bu vesileyle biz de yerinde görmü olduk Allaha hamdolsun. diye konutu.

Diyarbakra sadece açl ve ziyaret yapmak için gelmediklerini söyleyen Erdoan, Biz bugün buraya ayn zamanda Diyarbakr dinlemek, Diyarbakrllarla istiare etmek, Diyarbakrla olan kavlimizi yenilemek için geldik. dedi.

Diyarbakr seninle gurur duyuyor. tezahüratlar üzerine Erdoan, Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Bunun için sizlerin görülerine, sizlerin deerlendirmelerine ve fikirlerine büyük önem veriyorum. ifadesini kulland.

Toplantnn hayrlara vesile olmasn Allahtan niyaz eden ve kendilerine gösterdikleri teveccühten dolay da Diyarbakrllara ükranlar sunan Erdoan, kuruluundan bugüne kadar Diyarbakr AK Parti tekilatlarnda farkl kademelerde görev alanlara teekkür etti.

AK Partinin zorlu yolculuu

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Artk 20 yl bulan bu zorlu yolculuumuzda dava arkadalarmzdan vefat edenler olduu gibi bölücü terör örgütü tarafndan kalleçe ehit edilenler de var. Diyarbakr eski Gençlik Kollar Bakanmz Yunus Koca 31 Austos 2015 tarihinde i yerinde, Dicle lçe Bakanmz Deryan Aktert 10 Ekim 2016 tarihinde i yerinde, Lice Bakan Yardmcmz Orhan Mercan 30 Haziran 2017 tarihinde evinin ve evlatlarnn gözü önünde hainler tarafndan alçakça ehit edildi. Gerek terörle mücadele srasnda gerekse millet ve memleket yolunda siyaset yaparken ehit düen tüm kahramanlar rahmetle yad ediyorum. Rabbim ehitlerimizin ruhlarn ad, makamlarn ali, mekanlarn cennet eylesin.

Onlarn samimiyetine ve gayretine

Biz onlarn samimiyetine, gayretine, yiitliine ahidiz. ifadelerini kullanan Erdoan, unlar kaydetti:

Rabbimiz ayetinde ne buyuruyor, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz. imdi bu gençler, bu kardelerimiz Allah yolunda öldüler ve ehit oldular. Onlarn bu ehadetini bizler adeta onlarn ehadetinde yaar gibi oluyoruz. Biz onlarn millet ve ümmet için çarpan yüreklerinin büyüklüüne ahidiz, Rabbim de onlar fedakarlk karl olarak Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselam Efendimize komu klsn. Mevlam bizleri de son nefesimize kadar ehitlerimizin kutlu yolundan, srat- müstakimden ayrmasn. ehitlerimizin kanlar pahasna bize emanet ettii sanca namusumuz bilip biz de canmz pahasna koruyacak, inallah daha da yücelteceiz. Ne 40 yllk siyasi hayatmzn herhangi bir safhasnda ne de 20 yla varan AK Parti döneminde teröre, iddete, zorbala asla teslim olmadk.

Milli iradeyi savunmabilmek

Milli iradeyi savunmak için gerektiinde bedel ödeyip, sknt çektiklerini ama zalimler karsnda hiçbir zaman balarn emediklerini belirten Erdoan, öyle konutu:

Kefenimizi giyerek çktmz bu kutlu yolda bize, milletimize ve ülkemize kefen biçen müstevlilere inat Allaha hamdolsun dimdik yürüyoruz. Diclenin kuzularn çakallara kaptrmamak için gece gündüz demeden çalyor, mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz. Biz, vesayet odaklarnn gölgesinde deil, gece karanlnda seccadelerini gözyalaryla slatan piri fanilerimizin dualaryla yürüyoruz. Biz, srtmz bakalar gibi u veya bu terör örgütüne deil, Rabbimizin takdirine, halkn iradesine yaslyoruz. Biz, gücümüzü bakalar gibi silahtan deil, iddetten deil, 40 yldr yanmzda da gibi duran aziz milletimizden alyoruz.

stiklal Marndan Biz ezelden beridir hür yaadk, hür yaarz/Hangi çlgn bize zincir vuracakm, aarz/Kükremi sel gibiyiz, bendimizi çiner, aarz/Yrtarz dalar, enginlere smaz, taarz. dizelerini okuyan Erdoan, Nasl bugünlere akrebin kskacnda yorularak geldiysek 2023e giden süreçte de bizi ar imtihanlarn bekledii anlalyor. ifadelerini kulland.

PSKOLOJK HAREKAT YÜRÜTÜYORLAR

Türkiyeye yönelik yurt d mahreçli planlarn yeniden devreye alndn gördüklerini belirten Erdoan, öyle devam etti:

Ban CHPnin çektii bir kesim, dozunu her gün biraz daha yükselttikleri nefret söylemleriyle bu kirli planlara destek veriyor. Dikkat ederseniz son günlerde CHPli siyasetçilerin artk hezeyana varan beyanlarnda çok ciddi bir art yaanyor. Nasl 17-25 Aralk giriiminde FETÖcülerin sözcülüünü yapmlarsa imdi de organize suç örgütlerinden, karanlk sosyal medya mecralarndan medet ummaya baladlar. Ülkeler arasnda imzalanan rutin i birlii protokollerini bile istismar edecek kadar muvazeneyi kaybettiler. Kulaklarna ne fsldanrsa, ajans önlerine ne koyarsa, Türkiye dümanlar bunlara ne terkin ederse onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Kimi taeron basn yayn organlarn da yedeklerine alarak, AK Partiye, Cumhur ttifakna ve siyaset kurumuna kar yalan ve çarptma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Parti tekilatlarn saran taciz, tecavüz, hrszlk, yolsuzluklarla cesaretle yüzlemek yerine kendi pisliklerini bize bulatrmaya çalyorlar.

Salondaki AK Partili gençlerin Kayahann Bir ak hikayesi arksn söylemesi üzerine Erdoan, Gençler tam böyle ah damarndan girdiniz. diyerek, salondakilerle Kayahana Fatiha okudu.

Erdoan, Mevlanann Testinin içinde ne varsa dna o szar. sözlerini hatrlatarak, Yani bir insann kalbinde ve kafasnda ne varsa dil, onu söyler. te az önce siz Kayahann sanki bizim için besteledii parçay okudunuz. Siz ne güzel gençlersiniz. diye konutu.

Tüm parti tekilatyla Diyarbakrda olduklarn belirten Erdoan, duyduu memnuniyeti dile getirdi.

çeride kin, nefret, husumet varsa, söylemde nefreti besler, kutuplamay körükler, siyaseti zehirler. diyen Erdoan, insann içinde ak, samimiyet, hogörü, dürüstlük varsa bunun yapt iten, kulland dile kadar aksettiini anlatt.

BZ BUGÜNE KADAR NE DOUDAN KOPTUK NE GÜNEYDOUDAN KOPTUK

Erdoan, CHP ve ürekasna baktklarnda bu sözün hikmetini daha iyi kavradklarn belirterek, unlar kaydetti:

Demokrasimizi güçlendirecek, insanmzn kardeliini perçinleyecek, ülkemizin dertlerine derman olacak tek bir önerileri, tek bir sözleri yok. Sadece milletten ve milletin deerlerinden kopuk deiller, ülkenin ve bölgenin gerçeklerinden de habersizler. imdi yeni bir adm atyorlar, neymi Dou masas, Dou projesi... Neredeydiniz bugüne kadar? Biz bugüne kadar ne Doudan koptuk ne Güneydoudan koptuk, devaml buralarda olduk. Bölücü örgütün bu topraklara yaatt ykmdan, iledii cinayetlerden, aktt kan ve gözyandan habersizler. Kol kola girdikleri örgütün güdümündeki partinin, bölge insannn umutlarna, hayallerine verdii zararlardan habersizler. Evladn Kandildeki terör baronlarna kaptran analarn dinmeyen yürek szsndan habersizler. Askerimizin, polisimizin, güvenlik korucularmzn, vazifelerini hakkyla yapmaya çalan kamu görevlilerimizin fedakarlklarndan habersizler. Ülkemiz snrlar içinde ve dnda yürütülen mücadelenin büyüklüünden habersizler. Kafalarna geçirdikleri at gözlüklerinden sadece kendi s dünyalarn görüyor, çkarlarndan, ikballerinden baka hiçbir eyi umursamyorlar.

Erdoan, muhalefetin içinde bulunduu siyasetsizlik cenderesinin AK Parti olarak yüklerini daha da arlatrdnn, kendilerinin siyaseti millet için ve milletle birlikte yaptklarnn altn çizdi.

Bunun için milletle irtibat korumak, gönül ban sürekli canl tutmak gerektiine dikkati çeken Erdoan, Nasl hayat boluk kabul etmezse, unutmayn, siyaset de boluk kabul etmez. imdiden size özellikle söylüyorum, 2023 Haziranna kadar kap kap dolamaya, gece gündüz demeden çalmaya var myz? diye sordu.

Diyarbakrdan müjdeler beklediini ifade eden Erdoan, çünkü biz sahay bo brakmayacaz. Eer biz geri durursak bata bölücü örgütün uzantlar olmak üzere, bakalar muhakkak gelir bu boluu doldurur. Böyle bir durumda siyasetteki ataletin, gevemenin, tavsamann maliyeti çok daha ar olacaktr. Ulaamadmz, kapsn çalmadmz, derdine veya sevincine ortak olamadmz her insanmzn vebali bizlerin üzerindedir. ifadelerini kulland.

EN ÖNEML REFERANSIMIZ, ARKAMIZDAK 19 YILLIK DEMOKRAS VE KALKINMA MÜKTESEBATIMIZDIR

Erdoan, gönüller kazanmak için çktklar bu yolda kimseyi dlamamak, kimseye hor bakmamak, kzmamak, küsmemenin temel prensipleri olduunu söyledi.

Kendisine tezahüratta bulunan partilileri mütevaz bir topluluk olarak gördüünü dile getiren Erdoan, buna devam edeceklerini, Mevlanann diliyle Toprak gibi mütevaz olacaklarn belirtti.

Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Elbette 20 yllk bir siyasi partinin içinde kendini dlanm hissedenler, belki kalbi krlanlar, farkl sebeplerle tekilattan aya souyanlar olabilir. Bize düen en önemli görev, bu kardelerimizi tespit edip iletiim kurarak, gerekirse ayaklarna giderek yeniden davamza kazandrmaktr. Biz milletin barndan domu, 84 milyonun her rengini temsil eden, üye says itibaryla ülkemizin en büyük, en kuatc siyasi hareketiyiz. Bu partinin çats altnda terörü ve iddeti övmedii sürece her türlü fikre, ne kadar farkl olursa olsun her türlü düünceye, meselesi millet ve memleket olan herkese yer vardr. Önümüzdeki dönemde yeni üyeler, yeni yüzler, yeni yol arkadalaryla saflarmz sklatrrken parti kadrolarmz içindeki muhabbet iklimini daha da güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Sizlerden, sandk müahidinden mahalle temsilcisine, il bakanndan milletvekiline tam kadro sahada olmanz istiyorum. Unutmaynz, en önemli referansmz, arkamzdaki 19 yllk demokrasi ve kalknma müktesebatmzdr.

Sabrla insanlarmza anlatacaz

Diyarbakra ve ülkeye kazandrdklar hizmetleri, teröre ve arkasndaki güçlere kar verdikleri mücadeleyi, proje ve hayalleri insanlara sabrla anlatacaklarn kaydeden Erdoan, Muhalefetin yalan, iftira ve çamur siyasetini geçmite olduu gibi bugün de yine hakikatin güneiyle bertaraf edeceiz. ayet biz samimiyetle çalrsak, insanmza dorular ulatrrsak Allahn izniyle istikametimiz de istiklalimiz de aydnlktr. Biz omuzlarmzdaki yükün hakkn verirsek AK Parti, Türkiyenin geleceine hizmetleriyle damga vurmaya devam edecektir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum. Her birinizin bu yüksek vazife bilinciyle hareket ettiine ve edeceine inanyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git