Dicle'ye yasak Hani serbest!

Dicle'ye bağlı 4 köyde, PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilirken, önceki gün Hani'de alınan sokağa çıkma yasağı kararı dün saat 17.00 itibariyle kaldırıldı.

Haberler 22.05.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Dicle lçesine bal Kurunlu, Taal, Krkpnar ve Kayköy köylerinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle dün saat 17.00dan itibaren sokaa çkma yasa uygulanaca açkland.

Diyarbakr Valiliinden konuyla ilgili yaplan açklamada, limiz Dicle ilçesi mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, Dicle lçesine bal olan Kurunlu Köyü, Taal Köyü, Krkpnar Köyü ve Kayköy Köyünde 21 Mays 2017 günü saat 17.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

HANDE YASAK SONA ERD

Öte yandan, önceki gün Hani ilçesinde ilan edilen sokaa çkma yasa ise dün saat 17.00 itibariyle kaldrld.

Valilktan yaplan açklamada, Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas, sivillerin zarar görmemesi amacyla Hani ilçesine bal Kuyular, Abaclar, çukurköy, Belen, Kalaba ve Topçular mahallelerinde dün akam 20.00den itibaren uygulanan sokaa çkma yasa 17.00 itibaryla kaldrld.

Ana Sayfaya Git