Dikkat çekme adına bağış!

Diyarbakır'da bir diyaliz hastası organlarını bağışladı. Kalp hastası olan oğlu için ise yardım istiyor.

Haberler 29.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda diyaliz hastas 39 yandaki Ubeyddullah Tanrverdi, farkndalk oluturmak amacyla organ banda bulundu.

Haftann 3 günü diyalize giren Tanrverdi, bir yandan kendi hastalyla mücadele ederken dier yandan kalp yetmezlii rahatszl olan 5 yandaki olu Hamzann tedavisi için çaba gösteriyor.

Böbrek nakli bekleyen Tanrverdi, farkndalk oluturmak amacyla organlarn balad.

Ubeydullah Tanrverdi, yapt açklamada, hastal nedeniyle çalamadn, ald engelli maayla ailesini geçindirmeye çaltn söyledi.

Maddi ve manevi açdan sknt yaadklarn belirten Tanrverdi, öyle konutu:

Ameliyat oldum, kaln barsaklarm da alnd. Olum Hamza kalbinden rahatsz. Hamza doduundan bu yana sürekli hastanedeyiz. Tedavi için stanbula gidiyoruz. Doktorlar Müdahale edemiyoruz deyip bizi eve yollad. imdi özel bir hastane bulduk. Anjiyosunu yapabiliriz diyorlar. Karnnda sv birikmi. Sv alndktan sonra anjiyo olmas gerekiyor. Destee ihtiyacmz var.

Daha önce bavurduklar baz hastanelerde doktorlarn oluna akcier ve kalp nakli yaplmas gerektiini söylediini anlatan Tanrverdi, Olumun acil ameliyat edilmesi gerekiyor. Bunun için yardm bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Umut olmak lazm

Kentte düzenlenen bir fuarda l Salk Müdürlüüne ait stand ziyaret ederek organ ba formu doldurduunu belirten Tanrverdi, unlar kaydetti:

Organ ba beklerken kendi organlarm baladm. Bana bir ey olursa kalbim, gözüm ve dier organlarmn ihtiyac olan hastalara umut olmasn istiyorum. Organ ba konuda herkes duyarl olmal. Binlerce insan organ nakli bekliyor. Bu insanlara umut olmak lazm. nsan bana gelinceye kadar önemini anlamyor. Ben de eskiden bilmiyordum. Bama geldikten sonra organ bann ne kadar önemli olduunu anladm.

Hasta olduu için okula gidemeyecek

Hübriye Tanrverdi ise ei ve çocuunun hastal nedeniyle büyük sknt yaadklarn dile getirdi.

çocuunun salkl olmasn, yatlar gibi oynamasn, komasn istediini anlatan Tanrverdi, Olum okul çana geldi ancak hasta olduu için okula gidemeyecek. Hem o üzülecek hem biz üzüleceiz. Onun tedavisi için yardm istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git