Dinmeyen bir acı!

15 ton patlayıcı kullanılarak Dürümlü'de şehit edilen 16 kişi dün mevlit ve gözyaşlarıyla anıldı. Dinmeyen acının hakim olduğu köyde çocuklarını kaybeden anneler, ağıtlar yaktı.

Haberler 13.05.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan geçen yl Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda 15 ton patlayc yüklü kamyonun infilak ettirildii saldrda yaamn yitiren 16 kii anld.

Teröristlerin Bingölün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016da Dürümlü mezrasnda infilak ettirdii saldrda yaamn yitiren 16 cana duyulan özlem her geçen gün artyor.

23 kiinin yaraland, 36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olan katliamda hayatn kaybedenler için saldrnn yl dönümünde anma program yapld. Yaamn yitirenlerin ailelerinin yaad Tank Mahallesinde mevlit yapld, dualar okundu.

Anma programna katlan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, taziye evinde verilen mevlit yemeinin ardndan yapt açklamada, 1 yl önce terör örgütünce gerçekletirilen saldrnn sivilleri hedef alan alçakça bir saldr olduunu anmsatt.

Tank Mahallesinde yaayanlarn acsn paylamak için geldiklerini dile getiren Aksoy, ehitlere Allahtan rahmet, geride kalanlara salk dilediini belirtti. Aksoy, hayatn kaybedenlerin yaknlarnn kendilerine emanet olduunu vurgulayarak onlarn her türlü sorunuyla ilgilenmenin görevleri olduuna iaret etti.

Devlet terörle mücadeleye kararl bir ekilde devam edecek. Terör sona erene kadar bu mücadele sürecektir. diyen Aksoy, bütün kurum ve kurulularn da ayn kararllkta olduuna dikkati çekti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm ve çileri Bakan Süleyman Soylunun basal dileklerini hayatn kaybedenlerin yaknlarna ileten Aksoy, her zaman acl ailelerin yannda olacaklarn bildirdi.

Aksoy, Bu mücadeleyi Diyarbakr halkyla daha ileri bir noktaya tayacaz. Diyarbakr halk terör örgütüne kar mesafe koymutur ve terör örgütünün provokatif giriimlerine asla destek vermemitir. Bu vesileyle Diyarbakr halkna tekrar teekkürlerimizi sunuyoruz. dedi.

- Terörle mücadele kararllkla yürütülüyor

Daha sonra Aksoy ve beraberindekiler mezarla geçerek katliamda yaamn yitirenlerin kabirlerine karanfil brakt.

l Müftüsü Burhan liyenin okuduu dualarn ardndan Vali Aksoy, gazetecilere yapt açklamada, terör örgütünün acmaszca sivil insanlar, çocuklar, kadnlar ve yallar öldürdüünü aktard.

Aksoy, terör örgütünün gerçek yüzünün son yllardaki saldrlarla halk tarafndan açk bir ekilde görüldüüne iaret ederek Terörle mücadele kararllkla yürütülüyor. Huzur ve bar içerisinde yaamak dileiyle tekrar ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. dedi.

- Birimlerimiz çalmalarn büyük bir titizlikle sürdürüyor

Gazetecilerin saldryla ilgili yürütülen soruturmaya ilikin sorusu üzerine Aksoy, zaman zaman çeitli operasyonlarda dokümanlar ele geçirildiini belirtti.

Krsalda operasyonlarn sürdüünü ifade eden Aksoy, Bingöl, Mu ve Diyarbakr üçgeninde büyük bir operasyon yürütüldüünü anlatt. Aksoy, Ele geçilen dokümanlarda birçok bilgiye ulalyor. Bu bilgiler üzerinde soruturmalar sürüyor. Cumhuriyet Basavcllarmzn talimatlar dorultusunda güvenlik birimlerimiz çalmalarn büyük bir titizlikle sürdürüyor. diye konutu.

- Devletimiz bunlarn kökünü kazsn

Katliamda yaknlarn kaybeden Tank Mahallesi Muhtar Bayram Yaman, devletin kendilerini yalnz brakmadn belirterek yaananlarn unutulmayacan dile getirdi.

Saldrda kardei ve akrabalarn kaybeden Hac çelebi Yaman, aclarnn ilk günkü gibi büyük olduunu söyledi ve katliam gerçekletirenleri lanetlediini vurgulad.

Mustafa Yaman da yaadklar acnn tarif edilemez olduunu söyledi. Katliam sanki dün yaanm gibi büyük bir ac duyduklarna iaret eden Yaman, Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. Allah hakkmz brakmasn onlara. Devletimiz bunlarn kökünü kazsn. Devletimizin sonuna kadar yanndayz. dedi.

Anma programna Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, AK Parti l Bakan Muhammed Akar ve vatandalar katld.

- Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays gecesi Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKllar ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda münakaa yaanm, vatandalarn, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden örgüt üyeleri, patlayc yüklü kamyonu mezra giriinde infilak ettirmiti.

Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt. Patlamann iddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmi, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu. PKKnn gerçekletirdii saldr 36 çocuun yetim, 8 kadnn da dul kalmasna neden olmutu.

Ana Sayfaya Git