Diplomatik terbiyesizlik!

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e geldi. Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Yapıcıoğlu, Hollanda'nın tavrının diplomatik terbiyesizik olduğunu söyledi.

Haberler 14.03.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Partililer tarafndan Bitlis giriinde karlanan Hüda Par Genel Bakan Zekeriya Yapcolu gazetecilerle bir araya geldi. Gündemdeki gelimeler hakknda açklamalar yapan Yapcolu, Hollandann tavrn diplomatik terbiyesizlik olarak deerlendirdi. Yapcolu, Bu yüksek tansiyon Hollandada çaramba günü yaplacak seçimlerin ardndan düecektir. Yaanalar tam anlamyla bir rezalet. Bir diplomatik nezaketsizlikten ziyade uluslararas diplomatik bir terbiyesizlik. Bir müddet daha bunun yanklar devam edecee benziyor. Ama bunun daha fazla trmanmayacan söylemek mümkün dedi.

BZE EFENDLK YAPMAYA BALADILAR

Allahn çizdii snrlarn çinenmesi ardnan bakalarnn hudutlar çizmeye baladn söyleyen Yapcolu, öyle konutu:

Biz kendi ölçülerimizi, kendi çizgilerimizi, Allahn bizim için çizdii hudutlar çinemeye balaynca kendimiz olmaktan çkp taklit etmeye balaynca onlarda bize efendilik yapmaya baladlar. Onlar bizim için hat belirtmeye, bizim için snrlar çizmeye, o snrlar atmzda da bize snrlar atnz, çiniyorsunuz demeye baladlar. Bu durumdan çkn yolu dediimiz gibi kendi özümüze dönmek, dost ve dümanmz yeniden tanmaktr. Lakin onlarn bize asla dost olmayacan ilahi ikazla bilerek gerçek dostlarmz, gerçek kardelerimizi tanyacaz.

EVET DE HAYIRI DA KAMUOYUNA ANLATAMAMILAR

Yapcolu, referanduma ilikin sorular da yantlarken, u anda da bir sarlar diyalou, bir kör dövüü var. çeriinden bamsz olarak bir tartmadr gidiyor. Bir taraf bu deiiklik geçmezse memleket batacak diyor. Öbür taraf geçerse memlekete diktatörlük gelecek diyor. Fakat dorusu hem evet diyenler hem hayr diyenler çok salam gerekçelerle bunu henüz kamuoyuna anlatabilmi deil. Gerginletirici tartmalara taraf olmadmz biz bandan beri söyledik. i abartmadan mübalaa etmeden ve milleti birbirine düürmeden bir kampanya yürütmelidirler dedi.

REFERANDUMDA EVET TARAFTARIYIZ

Yapcolu, referandumda sonucun Evet çkmasndan yana olduklarn ifade ederek öyle konutu: Kanaatimce sonuç evet çkacaktr. Oran ne olur imdiden kestirmek çok kolay deil. Ama unu söyleyebilirim ki, referandumun öncesindeki son 2 hafta yani nisan ayndan sonraki süreç belirleyici olacaktr. Ama öyle zannediyorum ki 3-5 aa ya da yukar yüzde 55 civarnda bir Evet çkacak. Referandum sürecinde biz kararmz belirttik. Evet diyeceiz. Sandktan da Evet çkmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git