Direksiyon başında telefonu bitereceğiz

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, trafik kazalarının terör kadar can sıktığını belirterek, "Her vatandaşımızın emniyet kemeri takmasını kesinlikle ve kesinlikle temin edeceğiz. Direksiyon başında cep telefonu kullanımını kesinlikle ve kesinlikle bitireceğiz" dedi.

Haberler 08.09.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan Bu yolda hep birlikteyiz slogan ile trafikte yeni bir proje balatld. Projenin tantm program, Ankarada Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanl Konferans Salonunda yapld. Programa, çileri Bakan Süleyman Soylu ile birlikte Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile jandarma ve polisler katld. Programda konuan çileri Bakan Süleyman Soylu, trafik kazalar konusunda farkndal arttrmak, kararll bir üst noktaya tamak ve milletin desteine bavurmak üzere Bu yolda hep birlikteyiz adyla bir proje düzenlediklerini söyledi.

MAKET TRAFK ARAçLARI LE KAZA ORANLARI AZALDI

Alnan trafik tedbirleri hakknda bilgi veren Bakan Soylu, 2018 yl içinde 4-17 ya aralndaki 774 bin 212 çocua yönelik trafik eitimi verildiini belirterek, unlar söyledi:

Bütün bunlarn yannda strateji ve mevzuat admlarmz oldu. Yasal düzenlemeler yaptk. Hem tuzak radar uygulamasnn kaldrlmas, trafik polislerinin görünürlüünün arttrlmas gibi tedbirleri hem de stratejik admlarmz içeren trafik uygulama politika belgesini oluturduk ve uygulamaya koyduk. Keza trafikte aldmz, nokta atl, somut tedbirler de çok olumlu sonuçlar vermitir. En çok kazann yaand 20 kaza kara noktasn tespit ettik ve bunlara özel önlemler aldk. Aldmz bu önlemler neticesinde geçtiimiz Kurban Bayram bu noktalarda sadece 1 ölümlü trafik kazas meydana gelmitir. Ayn ekilde maket trafik arac uygulamas kapsamnda 582 adet maket trafik polisi arac yerletirdik ve yerletirildii bölgelerde trafik kazalarnda yüzde 17,5 orannda azal elde ettik. Yine bir kazanm, özellikle tuzak radar uygulamasndan vazgeçip ortalama hz koridoru uygulamasna geçmemizin sonrasnda, 2018in ilk 8 aynda otoyollardaki can kayplarnda yüzde 30 azalma meydana gelmitir.

TRAFK KAZALARI DA TERÖR GB CANIMIZI SIKIYOR

Trafikte ciddi admlar attklarn ve ciddi sonuçlar aldklarn ancak iin içinde insan hayat olduu için gelinen noktay yeterli görmediklerini ifade eden Bakan Soylu, öyle konutu:

Sinevizyonda izledik, bir ylda bir ilçe nüfusu kadar kaybmz oldu. Can kayplarnn yan sra yaralanmalar ve sakat kalmalar, bal bana bir trajedidir. Bu azmsanacak bir i deildir. yilemeler olmasna ramen, mevcut haliyle bu tablo bizi çok rahatsz etmektedir. Terör ne kadar canmz skyorsa, trafik kazalar da ayn derecede canmz skmaktadr. Bu konuya gerçekten çok kafa yoruyoruz. çok analizler, çok aratrmalar yapyoruz. Ancak, yaptmz analizlerde üzülerek gördüümüz bir gerçek var. Biz aslnda, trnak içinde söylüyorum, tek hareketle önlenebilir kayplarn üzüntüsünü yayoruz. Tek hareketle emniyet kemeri takmak, tek hareketle ayamz gazdan çekmek, tek hareketle cep telefonumuzu kapatmak. Kazaya sebebiyet veren iki büyük hatamz, ar hz ve cep telefonu. Meydana gelmi bir kazada sevdiklerimizi kaybetmemizin en büyük sebebi ise emniyet kemeri takmamak. Sadece geçtiimiz kurban bayramnda, trafik kazalarnda araç içinde hayatn kaybedenlerin yaklak yüzde 80ninin emniyet kemerlerinin takl olmadn tespit ettik.

DREKSYON BAINDA TELEFONU KESNLKLE BTRECEZ

çileri Bakanl olarak trafik tedbirleri konusunda srarc ve kararl olduklarn ifade eden Soylu, unlar söyledi:

Araç içinde bulunan her vatandamzn emniyet kemeri takmasn kesinlikle ve kesinlikle temin edeceiz. Direksiyon banda cep telefonu kullanmn kesinlikle ve kesinlikle bitireceiz. Bu konuda sadece emniyet ve jandarmann trafik personelinden deil, bütün personel kapasitesinden maksimum ölçüde istifade etmeye kararlyz. Bu noktadan hareketle, bugün Bu yolda hep birlikteyiz sloganyla yeni bir süreç balatyoruz. Bakanlmzca 2018 yl Eylül-Ekim-Kasm aylarn kapsayan 100 günlük eylem plan kapsamnda, emniyet kemeri kullanmnn yaygnlatrlmas, seyir halinde cep telefonu kullanm, ar hza ilikin yaplacak i ve ilemlerle trafik kazalarn önleme plan hazrlanmasna ilikin talimatlar il valiliklerine gönderilmitir. 22 bin 490 trafik personeline ek olarak 230 bin emniyet ve 100 bin jandarma personelinin belirtilen kampanyada denetim faaliyetlerinde görev almas için 81 il valiliine talimat gönderilmi, bu kampanyada görev alacak yaklak 350 bin kolluk personeline konunun tebli edilerek aktif olarak görev almalarnn salanmas istenmitir.

ARACA BNP EMNYET KEMERN BALADI

Bakan Soylu, konumann ardndan, üzerinde Hatal sürücülere krmz düdük yazan çocuklarla düdük çalarak fotoraf çekindi. Daha sonra salondan ayrlan Bakan Soylu, makam aracnn arka koltuuna oturarak emniyet kemerini balad.

Ana Sayfaya Git