Diyanet, din görevlilerinin önemini anlatacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bu seneki teması, "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olacak

Haberler 24.09.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca 1-7 Ekim tarihleri arasnda düzenlenen, Camiler ve Din Görevlileri Haftasnn bu ylki temasnn, Camiler ve Din Hizmetine Adanm Ömürler olaca bildirildi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Camiler ve Din Görevlileri Haftas dolaysyla 81 il ve yurt d tekilatlarnda görev yapan 150 bine yakn personele yönelik motivasyon artrc etkinlikler düzenlendi.

Din görevlileri arasnda, Kuran- Kerimi güzel okuma, proje gelitirme, hutbe ve iir yazma, dini bilgi yarmalar gibi faaliyetlerle önce il birincileri, sonra bölge birincileri ve son olarak da Türkiye birincisi belirlendi.

Her yl 1-7 Ekim tarihleri arasnda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftasnn bu seneki açln, 1 Ekim Pazartesi günü saat 10.30da Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba gerçekletirecek.

Diyanet leri Bakanl Konferans Salonunda gerçekleecek açla din görevlileri, bakanlk personeli ve Ankara merkezden görevliler katlacak.

- 81 il müftülüüne talimat gönderildi

Diyanet leri Bakanlndan 81 il müftülüüne gönderilen yazya göre, 2018 yl Camiler ve Din Görevlileri Haftasnda Camiler ve Din Hizmetine Adanm Ömürler konusu ele alnacak.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dnda gerçekletirilecek etkinliklerle din görevlilerinin slam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetlerine büyük emekler vermi örnek ahsiyetler ile cami ve Kuran kurslarnn imar ve ihyasnda önemli fedakarlklarda bulunan hayr sahipleri hatrlanacak. Böylece cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canl tutulmasna katk salanacak.

Ana Sayfaya Git