Diyanet İşleri Başkanı Erbaş salgın sürecini değerlendirdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, salgın sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirerek, "Bu süreçte milletimizin, yaşadığımız bu musibet karşısında en doğru tavrı almasına rehberlik etmeye çalıştık. İbret, tedbir, tevekkül ve dua olmak üzere 4 temel ilkeye her vesileyle dikkat çektik" dedi.

Haberler 24.09.2020 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanetten yaplan açklamaya göre; Bakan Ali Erba, il ve ilçe müftüleriyle Salgn Dönemi Diyanet Hizmetleri Sorunlar ve çözüm Önerileri balkl online toplant yapt. Diyanet leri Bakanl üst düzey yöneticilerinin de katld toplantda salgn sürecinde bakanln yapt çalmalar deerlendiren Erba, Covid-19 salgn nedeniyle olaanüstü bir süreç yaandn ifade ederek, bu süreçte topluma hizmet noktasnda yapm olduklar çalmalar ile gösterdikleri özveri ve gayret için il ve ilçe müftülerine teekkür etti.

Erba, musibet ve meakkatler karsnda ideal tavrn ve mümince duruun önemli ilkeleri olduunu hatrlatarak, Bizim temel görevlerimizden birisi de bu süreçte milletimizin yaadmz bu musibet karsnda en doru tavr almasna rehberlik etmekti ve bunu yapmaya çaltk. Özellikle, ibret, tedbir, tevekkül ve dua olmak üzere 4 temel ilke ve yaklama hutbelerimizle vaazlarmzla yaptmz açklamalarla her vesileyle dikkat çektik dedi.

DYANET TVNN BÜYÜK BR MKN OLDUUNU GÖRDÜK

Bakan Erba, salgn sürecinde irat hizmetlerinin dijital ortamlar üzerinden yürütüldüünü ifade ederek, Bu süreçte Diyanet televizyonumuzun ve radyolarmzn büyük bir imkn olduunu daha yakndan gördük. Pek çok hizmetimizi ve özellikle irat faaliyetimizi medya araçlarmz üzerinden yapmaya çaltk. Dolaysyla bata Diyanet televizyonumuz olmak üzere yaynlarmzn milletimize tantlmas çok daha hayati ve önemli hale gelmitir. Bu çalmalar hzlandrmamz gerekiyor ifadelerini kulland.

Salgnla mücadelede camilerde alnan tedbirlerin önemine iaret eden Bakan Erba, Camilerde, maske, seccade ve dier kurallara uyma noktasnda büyük oranda bir uyum ve düzen bulunmakla beraber zaman zaman hocalarmz zora sokan skntl durumlarn olabildii de bir gerçektir. Mülki idarelerle i birlii içerisinde yaanan ve yaanmas muhtemel skntlara kar hassasiyetimiz devam etmelidir. Cuma namazlar ve dier durumlarla muhtemel sorunlar valilerin de inisiyatifiyle yerinde ve zamannda çözmeye özen göstermeliyiz diye konutu.

BUGÜN DE BR MLL MÜCADELE ORTAMI VAR

Din görevlilerinin her zaman milletinin yannda olduunun altn çizen Bakan Erba, Kurtulu Savanda, Milli Mücadelede milletimizin yannda olduk. Bugün de bir milli mücadele ortam var. Salgnla mücadele ediyoruz. Ülkemize göz diken terör yuvalaryla o terör yuvalarn destekleyen ülkelerle mücadelemiz devam ediyor. Bu böyle devam edecek onun için tedbirlerimizi almaya, milletimizi uyarmaya devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git