Diyanet İşleri Başkanlığınca 100 ilçeye müftü atandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bizim en temel vazifemiz, halkımızın manevi hayatına rehberlik etmektir. Eğer biz toplumun ihtiyaçlarını karşılamazsak, bıraktığımız boşluk başka şekillerde doldurulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 25.10.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, 100 ilçe müftüsünün görev yerlerinin belirlenmesi için tören düzenlendi.

Diyanet leri Bakanl konferans salonundaki törende konuan Erba, göreve yeni balayacak müftülere baar diledi. Erba, tekilata yeni bir heyecan katan atamalarla hizmetlerin de ivme kazanacan kaydetti.

Müftülük makamnn, idarecilik yannda ehrin manevi mimarl görevini de üstlendiini belirten Erba, Biz, slamn izzetini ve sorumluluunu tayoruz. Milletimizin bekas için çalyoruz. lmi ve bilgiyi geleceimizi aydnlatacak meale olarak görüyoruz. Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliimizi ana gaye ediniyoruz. ifadelerini kulland.

Erba, kurum olarak en temel vazifelerinin, halkn manevi hayatna rehberlik etmek olduunu vurgulad.

Atamas yaplan ilçe müftülerine tavsiyelerde de bulunan Erba, unlar kaydetti:

Bizim en temel vazifemiz, halkmzn manevi hayatna rehberlik etmektir. Eer biz toplumun ihtiyaçlarn karlamazsak, braktmz boluk baka ekillerde doldurulacaktr. Bütün çalmalarmzda bu ana gaye hep aklmzda ve önümüzde olmaldr. lçenizin din hizmetleri açsndan ihtiyaç tespitini acilen yapmalsnz. Aile yaps, boanma oran, aile sorunlar, gençliin durumu, sokak çocuklar, uyuturucu, mülteciler, alkol tüketimi gibi alanlarda hzlca ve kapsaml olarak bilgi edinmelisiniz. Sonra her bir alana yönelik, çalma plan hazrlamalsnz. Vaaz irat konular, yerel sorunlar ve ihtiyaçlara göre hazrlanmaldr. Özellikle aile, gençlik çalmalarn muntazam hale getirmek zorundayz.

Sorunlar tespit etmek, uygun çözümler bulup din hizmeti planlamak, plan doru uygulamak ve takibin süreklilik kazanmasnn baarya götüreceini aktaran Erba, limden asla kopmayn. darecilik göreviniz ilimle irtibatnz koparmamaldr. Bir ilim talebesi olmaya devam etmelisiniz. lim, bizim önümüzü aydnlatan k olmaldr ancak bu ekilde müftü unvann laykyla tayabilirsiniz. dedi.

Müftüleri bekleyen en büyük tehlikenin, çalmalarn rutinlemesi ve sradanlamas olduuna dikkati çeken Erba, u deerlendirmelerde bulundu:

Cami, Kuran kursu ina edildiinde i bitmiyor, yeni balyor. Asl önemli olan camide cemaatin, iradn, Kuran kursunda örencinin, eitimin varldr. Camiyi yaptktan sonra daha önemli olan o caminin içini doldurabilmektir. çalmalarnza odaklanrken evrensel ufku kaybetmeyin. Görev yapacanz ilçelerde çalmalar yaparken toplumun, ülkemizin, milletimizin, ümmetin ve insanln gündeminden ve temel meselelerinden asla kopmamalsnz. Dahas her çalmanz evrensel ideale bir katk sunmaldr.

Programa, Din leri Yüksek Kurulu Bakan Ekrem Kele, Diyanet leri Bakan Yardmcs Selim Argun, nsan Kaynaklar Genel Müdürü Burhan Erku, Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakan Hafz Osman ahin, Diyanet leri Bakanlnn üst düzey yöneticileri ile yeni atanan ilçe müftüleri katld.

Ana Sayfaya Git