Diyanet İşleri Yeni Başkanı atanması akabinde FETO bilançosu kamuoyuna sunuldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca FETO raporu açıklandı. Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Dyanet tarafından hazırlanan FETo raporu kamuoyu eşliğinde açıklandı.

Haberler 29.07.2017 - 19:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca FETO raporu açkland. Cuhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat ile Dyanet tarafndan hazrlanan FETo raporu kamuoyu eliinde açkland.

Raporda, Gülenin, dini istismar ederek örgüt mensuplarn nasl kandrd tüm detaylaryla anlatld. Toplam 140 sayfalk raporda, Gülenin kendisini olaanüstü bir ahsiyet olarak alglatmak için çok büyük ve sistematik çaba gösterdii bildirildi.

ncelenen kitap ve ses kaytlarnda, Gülenin sanld gibi sonradan deil en bandan itibaren örgüt mensuplarna, Fetullah Gülen sradan bir kimse deildir. O, ahir zamanda slam ihya etmek için Allah tarafndan seçilmi özel bir kiidir telkininde bulunduunun tespit edildii de raporda belirtildi.

Raporda, örgüt mensuplarna sistematik bir ekilde telkin edilen bir dier hususta ise Gülenin balatt hareketin herhangi bir hareket olmad, Gülenin seçilmi olduundan, örgüt mensuplarnn da tpk Hazreti Muhammede inanan sahabe topluluu gibi güzide bir topluluk, hatta ikinci sahabe nesli olduunun anlatld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git