Diyanet Ramazan İmsakiyesi 2017 Sahurda ne yenmeli Tok tutan besinler neler

11 ayın sultanı Ramazan Ayı nihayETinde geldi çattı.. Şimdilerde en çok merakla arana konu ise, ramazan imsakiyesi 2017 olmakta iken, Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan İmsakiyesi 2017 takvimini sundu.

Haberler 27.05.2017 - 01:59 Son Güncelleme : 27.05.2017 - 02:09

11 ayn sultan Ramazan Ay nihayrinde geldi çatt. 11 ay boyunca müslüman alemi tarafndan beklenen ve her dakikasnn ibadetler geçtii Ramaz ay bilindii üzere oru ay olup, insann nefsini müdafa ettii ve terbiye verdii aydr. imdilerde en çok merakla arana konu ise, ramazan imsakiyesi 2017 olmakta iken, Diyanet leri Bakanl Ramazan msakiyesi 2017 takvimini sundu. Ülkenin batsndan dousuna kadar dakika dakika farkeden iftar ve sahur saatlerinin yansra, Diyarbakr, izmir, ankara, istanbul, konya.... Herkes yaad il için iftar ve sahur saatleriyle birlikte ilk teravih namaz saatini de aratrmakta.

RAMAZAN MSAKYES 2017

Belirli bir saatte balayan ve gün gün dakikalar ile farkeden imsakiye saatleri 2017 senesi için de belirlendi. bu sene müslüman alemi 17 saate yakn bir süre oruç tutacaklar. nanc gerei bir kere olsun uzun demeyen vatanda için hazrladmz Ramazan msakiyesi ve detaylar haberimizde. Bir ay süre ile birlikte Ramazan, iftar, sahur, imsakiye, teravih terimleri sürekli aranmaktayken ite 2017 diyanet imsakiyesi

Ramazan imsakiyesi için tklaynz https://diyanet.gov.tr/tr/namazvakitleri

RAMAZAN BALANGICI

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildii, her türlü hayr, rahmet ve bereketi kendisinde barndran bir aydr.

Ramazan ay, bir yllk maddi ve manevi kirlerden temizleneceimiz, insan duygularn cotuu, tevbe edip hakka yönelme uurunun gelitii madd ve mnev bir terbiye aydr.

Ramazan, içerisinde insanlk için, bin aydan daha hayrl olan Kadir gecesini tayan bir aydr.

Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortas mafiret, sonu cehennem ateinden kurtulu aydr.

Ramazan, Kuran aydr, oruç aydr.

Ramazan; yaz aylarnn sonunda ve güz mevsiminin banda yaan ve yerdeki tozlar temizleyen yamur anlamndadr. Bu yamur, nasl yeryüzünü ykayp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ay da müminleri günahlardan öylece temizler.

Dier bir anlam da günein iddetli hararetinden talarn yanp kzmasdr. Böyle kzgn yerde yürüyen kimsenin ayaklar yanar, zahmet ve meakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlk ve susuzluun hararetine katlanr, zahmet ve meakkat çeker, içi yanar. Yhut kzgn yer ayaklar yakt gibi Ramazan da müminlerin günahlarn yakar, yok eder.

Her iki mnnn birletii nokta; oruçlunun bu ayda günhlardan arnacak olmasdr.

Rabbim bu ay hürmetine günahlarmz affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri balasn

SAHURDA TOK TUTAN YYECEKLER

Sahur menüsüne tok tutan gdalar eklediinizde uzun süre oruç tutmann zorluunu biraz olsun atm olacaksnz. Kzartma yerine halama ya da frn usulü ile piirilen yemekler sahurda sizi salkl bir ekilde tok tutacaktr. Protein içerii fazla olan gdalar midenin boalma süresini uzatarak ackmay geciktirir. Bu sebeptn sahurda protein oran yüksek yumurta, süt, yourt ve peynir gibi besinleri tercih edebilirsiniz. Fazla baharatl ve tuzlu yiyecekleri ise sahurda tüketmemeye özen gösterin. Bu besinler gün içinde daha çok susamanza neden olur. Ve son olarak sahurda bol bol su içmeye dikkat edin. Suyun yan sra ABDli bilim adamlar, insan bünyesinin açla olan ihtiyacn azaltan besinler arasnda ilk srada sütü de gösteriyor. Bu yüzden sahurda süt içmek de faydal olabilir. Ksacas ideal bir sahur için sofrada bulunmas gereken yiyecek ve içecekler ve sahurda dikkat edilmesi gereken eyler öyle;

* Et grubu, süt grubu, sebze-meyve grubu ve tahl grubu yiyeceklerden en az bir çeit sofranzda bulundurun.

* Gece yiyip yatmayn, imsak vaktine yakn saatlerde kalkp sahurunuzu yapn.

* Sahura kalkmadan kesinlikle oruç tutmayn.

* Sahuru abur-cuburlarla geçitirmeyin.

* Yal yemekler, ar tatllar yerine kahvalt türü yiyecekleri tercih edin.

Ana Sayfaya Git