Diyanetimizin de Başkanımızın da yanındayız

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Başkanı Ömer Evsen, Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemizin en köklü ve saygın kuruluşlarından birisidir. Kurumumuzun saygıdeğer başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’anda lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kınıyor, Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Haberler 28.04.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evsen Diyanet-Sen olarak dün olduu gibi bugün de ümmet corafyasna hizmet eden, mazlumlarn, çaresizlerin imdadna yetien, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatrlatmaya çalan Diyanetimize ve onun saygdeer bakanna yaplan acmasz saldrlara kar olduumuzu tek dil ve söylemle dünyaya haykryoruz. slamn en temel yasaklarndan olan zina ve ecinselliin Kuranda lanetlendiini Diyanet leri Bakanmz söylemeyecekte kim söyleyecek. Zinann ve ecinselliin zararlar ortadayken insan haklar bahane edilerek bunun söylenmesine bile tahammül edilememesi neyin markl ve azgnldr. Herkes tarafndan bilinmektedir ki sigara sala zararldr. Birilerinin sigara içmesi sigarann sala zararl olduu gerçeini deitirmez. Sigara sala zararszdr da diyemezler. Zinann ecinselliin ferdi ve toplumsal zararlar ortadayken birileri zina yapyor diye bunu normal görmemizi bizden kimse beklemesin. Kanunda bu yaptnz suç olmaya bilir ancak bunun zararlar ortadayken siz rahatsz oluyorsunuz diye bamz kuma gömmeyeceiz. Açklamasnda bulundu.

TOPLUM YAPIMIZA UYGUN DÜZENLEMELER YAPILMALI

Evsen, Zina ve ecinselliin ferdi ve toplumsal zararlar ortadayken baz sözlemelerle bunlarn suç olmaktan çkarlmas ve ülkemizin de bu sözlemelere taraf olmasnn toplumda onarlmas zor zararlar açacana dikkati çekerek Bu kiilerin, Yüce Kitabmz Kuranda bunlarla ilgili ayetlerin söylenmesine bile tahammül edememesi bu sözlemelerden aldklar güç iledir. Yine bu güç iledir ki Türkiyenin bu konuda en yetkili kiisi Diyanet leri Bakannn yaptklarnn zararlarn söylemesinden dolay onun hakknda suç duyurusunda bulunma ve görevden alnmasn talep etme cüretini gösterebiliyorlar. Devlet yetkililerimizi toplum yapmz dinamitleyen bu tür sözlemelere imza atmak yerine kendi toplum yapmza uyan düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz. Dedi.

DYANET ÜMMET CORAFYASI çN TEK UMUTTUR

Diyanetin ümmet corafyas için tek umut olduunun altn çizen Ömer Evsen açklamasnda Bu umut biterse dünya corafyasndaki mazlumlar çaresizlie itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doru adm adm kayarz. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezan Kuran- dinleye bilen bir millet oluruz. Bamszlmzn sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Türkiye adna aydnlk yarnlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamz gerekir. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanete dair tek bir olumlu cümle kurmayanlarn Diyanetin kucaklayc, yapc, aydnlatc ve aydnlk yüzünü görmeleri de imknszdr. Vatanlarn yabanclara ikyet edenler bilmelidir ki Vatanlarn yaanmaz bilenler, vatanlarn yaanmaz klanlardr. fadelerine yer verdi.

DB BAKANIMIZIN YANINDAYIZ

Evsen, dönem dönem aslsz bahanelerle Diyanet leri Bakanlmzn ve onun deerli bakanlarnn ypratlmaya çalldn hatrlatarak Sözde insan haklar derneinin bu kiilerin avukatln yaparak Diyanet leri Bakanmz hakknda suç duyurusunda bulunmasn knyor sonuna kadar Diyanet leri Bakanmzn yannda olduumuzun bilinmesi istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git