Diyanetin Atamalarına Düzenleme

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Haberler 12.04.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesi için il müftülerinin yerlerinin deitirilmesine ihtiyaç duyulmas hükmü sakl kalmak üzere, bütün grup ve snflarda hizmet süresi asgari 3, azami 5 yl ancak ilçe müftülerinin dördüncü snf ilçelerdeki asgari hizmet süresi iki yl olacak.

Hizmet gerekleri bakmndan azami hizmet süresini tamamlayan personelin görev süresi bir yl, vaizlerde ise 3 yl uzatlabilecek.

kinci veya birinci snf ilçelere müftü olarak atanabilmek için daha alt snf ilçelerde ilçe müftüsü olarak veya ilçe müftülüü ile beraber il müftü yardmcs olarak toplam 6 yl görev yapm olmak esas saylacak.

- Yönetmelikte iki fkra kaldrld

Yönetmelikte iki fkra yürürlükten kaldrld. Bu kapsamda ilki snf hizmetine tabi personelden bir ilde asgari veya azami hizmet süresini tamamlayanlar, çalmadklar snflardaki asgari hizmet sürelerini dier illerde tamamlamadan son görev yapt ilin ilçelerine atanamayacaklarn içeren madde yürürlükten kaldrld.

kincisi ise bayan vaizler hakknda aile birlii mazereti sebebiyle yer deitirme isteinde bulunabilmek için ayrca elerin ayn seviyede veya daha üst bir görevde bulunmalar gerektiine ilikin hüküm uygulanmaz fkras da kaldrld.

Tara tekilatnda ube müdürlerinin atama ve yer deitirme ilemlerine ilikin ise ilk defa grubuna baklmakszn bütün illere veya bu illerin ube müdürü kadrosu bulunan ilçelerinden birine atanacak. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan ube müdürü, dier gruplarda yer alan illere veya bu illerin ube müdürü kadrosu bulunan ilçelerine atanacak.

- Vaizler daha önce görev yapmadklar yerlere atanacak

Vaizler, atama ve yer deitirme ilemlerinde grubuna baklmakszn bütün illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerine atanacak. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan vaiz, nüfus younluu ve hizmet ihtiyac dikkate alnarak dier gruplarda yer alan illerde veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerinde görev alacak.

Aile rat ve Rehberlik Bürolarnda görev yapmak üzere atanan vaizler ile cezaevi vaizi atamalarnda, bu bent hükümleri uygulanmayacak.

Ayrca bütün gruplarda yer alan il veya bu illerin ilçelerinde asgari hizmet sürelerini tamamlayanlar, daha önce görev yapmadklar, vaiz veya cezaevi vaizi kadrosu bulunan illere veya bu illerin ilçelerine atanabilecek.

Öte yandan yönetmelikteki 4. Snf lçeler bölümüne Aksarayn Saryahi ve Sultanhan ilçeleri, Artvinin ise Yusufeli ve Kemalpaa ilçeleri eklendi.

Ana Sayfaya Git