Diyanetten cuma namazı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığından, salgın ve benzeri durumlarda cuma namazına ara verilmesinin veya belirli yerlerde kılınmasının geçmişte de uygulandığı bildirildi.

Haberler 04.04.2020 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamada, koronavirüs (Kovid-19) salgn tehdidine kar vatandalarn saln ve can güvenliini korumak maksadyla 16 Marttan itibaren cuma namazlarna ve camilerde cemaatle namaza ara verildii hatrlatld.

Bir hafta sonrasnda cuma namaznn temsilen de olsa devam etmesi için 27 Martta Ankara Millet Camisinde, dün de Ahmet Hamdi Akseki Camisinde cuma namaznn klnd vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

Haddizatnda afet, salgn ve benzeri durumlarda, mahiyeti ve fonksiyonu itibariyle toplumsal yönü güçlü bir ibadet olan cuma namazna ara verilmesi veya belirli yerlerde klnabilmesi noktasnda geçmiten günümüze slam alimlerinin görü ve uygulamalar mevcuttur. çinde bulunduumuz süreçte, slam corafyasnn farkl bölgelerinde de benzer uygulamalar hayata geçirilmektedir.

Cuma namaznn tek camide klnmasyla cuma hutbelerinin devamllnn saland vurgulanan açklamada, Bu zor süreçte hutbelerimiz, musibetler karsnda mümince bir duruu tavsiye etmekte, tedbir, tevekkül, dua ve yardmlama ile milletimize sabr ve kararll öütlemektedir. Cuma hutbelerinin Diyanet TV ve sosyal medya hesaplar üzerinden canl olarak yaynlanmasna devam edilmesi, milletimizin hissiyatn paylamaya ve maneviyatn güçlendirmeye yöneliktir. ifadesi kullanld.

- Cuma namazlar devam edecek

Geçen hafta klnan cuma namaz sonras baz basn kurulularnda olumsuz nitelemelerin yer ald belirtilen açklamada, zor zamanlarn yaand günlerde birlik ve beraberlik duygularn zedeleyecek söz, tutum ve davranlardan kaçnlmas gerektii belirtildi.

Açklama, son iki cumadr yaplan uygulamann devam edeceine iaret edilerek, Zikredilen gayelerle, salgn tehlikesi sona erinceye kadar, her hafta ülkemizin farkl tek bir camiinde asgari düzeyde katlmla, gerekli tüm salk tedbirleri alnarak temsilen cuma namaz klnacak, en ksa zamanda bu musibetten kurtulmamz için dua ve niyazda bulunulacaktr. bilgisini verildi.

Ana Sayfaya Git