Diyanetten "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı uluslararası sempozyum

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nda ilk kez "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı uluslararası sempozyum düzenleyecek

Haberler 09.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, bu yl Mevlid-i Nebi Haftasnda ilk kez Peygamberimiz ve Gençlik temal uluslararas sempozyum gerçekletirecek.

Diyanet leri Bakanlndan edindii bilgiye göre, Bakanlk ile stanbul 29 Mays Üniversitesi tarafndan ortaklaa düzenlenecek sempozyum, stanbulda 23-25 Kasm tarihlerinde yaplacak.

Gençliin, Hazreti Muhammedi doru ekilde tanmasnn amaçland sempozyumda, Kuran ve Sünnet Perspektifinden Gençlik, Asr- Saadete Genç Gözüyle Bak, Gençlerle letiim, Günümüzde Gençlik: Problemler ve çözüm Önerileri, Gençlerin Din Algs ve Din Dili, Diyanet leri Bakanlnn Gençlere Yönelik Hizmetleri: Tespitler ve Teklifler ana balklar, bütün yönleriyle ele alnp müzakere edilecek.

Bu kapsamda, Kuran ve sünnet perspektifinden ideal gençlii ortaya koymak, günümüz gençliinin yaad sorunlara temel dini referanslardan beslenen çözüm önerileri sunmak, gençlerin gönül ve ruh dünyasna ulaabilecek yeni bir dil ve üslup gelitirmek, Bakanln gençlie yönelik hizmetlerinin nitelik ve nicelik bakmndan gelitirilmesine katk salamak amaçlanyor.

Sempozyuma ilikin tebli özetleri 3 Eylüle kadar alnmaya devam edilecek.

Ana Sayfaya Git