Diyanetten sokağa çıkması sınırlandırılanlara dini ve manevi destek genelgesi

Din görevlileri öncelikle mahalle sakinleri, cemaatleri, öğrenci ve velilerini dahil edecek şekilde WhatsApp grupları kuracak

Haberler 24.03.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca, sokaa çkmas snrlandrlan vatandalara dini ve manevi anlamda rehberlik edilerek, moral ve motivasyonlarn yükseltmek amacyla bir dizi faaliyete öncülük edecek genelge yaymland.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, çileri Bakanlnn 65 ya ve üstü yallar ile kronik rahatszl bulunan vatandalar koronavirüsten korumak amacyla ald tedbirlere destek olmak için yeni bir genelge yaymland.

81 il müftülüüne gönderilen genelgede, din görevlilerinin, evlerinden çkamayan yal ve kronik hastalarn düzenli aranmas, hal ve hatrlarnn sorulmas, ihtiyaçlarnn örenilmesi ve giderilmesi amacyla, illerde vali veya kaymakamlar bakanlnda oluturulan Vefa Koordinasyon Grubu faaliyetlerine gönüllü destei salanacak.

Diyanet leri Bakanlnn vatandalara dini ve manevi anlamda rehberlik ederek moral ve motivasyonlarn yükseltmek için bir dizi faaliyete öncülük ettii belirtilen genelgeye göre, din görevlileri tarafndan öncelikle mahalle sakinleri, cemaatleri, örenci ve velilerini dahil edecek ekilde WhatsApp gruplar kurulacak.

Genelgede, var olan WhatsApp gruplarnn, bu süreçte aktive edilmesinin önem tad belirtildi.

Gruplar araclyla kalabalktan uzak kalma zorunluluu bulunan bu hassas günlerde camide cemaat oluturamayan vatandalar, ailece evde cemaatle namaz klmaya, hatim, dua, zikir, tesbihat gibi maneviyat ayakta tutan ibadet ve taata tevik edilecek.

Diyanet TV ile Diyanet Radyolarnn izlenilir ve dinlenilir olmasnn temin edilmesi salanacak, bu sayede Bakanlk tarafndan koronavirüsle mücadele kapsamnda yeni yayna alnan özel programlarn duyurular yaplacak.

Ksa film ve videolar da dahil olmak üzere, Bakanlk tarafndan bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin, oluturulan WhatsApp gruplar araclyla topluma ulamas salanacak.

Yal ve kronik hastalarmzn ihtiyaçlarna yardmc olalm

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, din görevlileri için yaymlad mesajnda, yallarn tecrübe çnarlar, dünyada rahmet ve bereket, ahirette mafiret ve cennet vesilesi olduunu belirtti.

Yallarn ihtiyaçlarn gidermenin, gönüllerini ve dualarn almann her mümin için büyük bir fazilet olduunu belirten Erba, Rabbimiz Kuran- Kerimde yallarmza hizmet etmeyi emretmekte, Peygamber Efendimiz de pek çok hadis-i erifinde onlara yardm ve hürmet etmenin ahlaki deerini ve ahiretteki büyük mükafatn bizlere bildirmektedir. ifadelerini kulland.

Erba, güzel ahlak ve sonsuz merhameti hayatn her alanna tamann önemine iaret ettii mesajnda, unlar kaydetti:

imdi yallarmz ve kronik hastalarmz için iyilik seferberlii vaktidir. imdi Kurann örettii ahlak, Peygamberimizin gösterdii duyarll, bir din görevlisi hocamzda olmas gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaamann ve yaatmann vaktidir. Bunun için yanmzda, yaknmzda, mahallemizde ve ehrimizdeki bütün kardelerimizi gözetelim. Özellikle yal ve kronik hastalarmzn ihtiyaçlarna yardmc olalm. Kendilerini arayalm durumlarn soralm, gönüllerini alalm.

Hiçbirini mahzun ve mahrum brakmayalm. Bu çerçevede il ve ilçelerimizde kurumlarmzn oluturduu komisyonlarda gönüllü olarak yer alalm. Kuran Kerim tilavetlerimiz, dualarmz ve nasihatlerimiz ile milletimize daima umut, sabr, huzur, sükunet ve tevekkül alayalm. Deerli kardelerim, elbette bu zor zamanlar geçecektir. Ancak asaletle, faziletle, samimiyetle snav geçenlerin güzel amelleri ve Rabbimiz katndaki mükfat baki kalacaktr. Bu dorultuda gösterdiiniz ilgi ve duyarllk için imdiden teekkür ediyor sizleri hürmet ve muhabbetlerimle selamlyorum.

Ana Sayfaya Git