Diyanet'ten taksitli umre imkanı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 yılı umre programı kapsamında kutsal topraklara gitmek isteyenlere sunacağı taksit imkanı için ilk protokolü imzaladı.

Haberler 28.11.2016 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce sadece özel irketlerde olan taksit imkann bu yl Diyanet leri Bakanl da salayacak. Umre Finansman Kampanyas kapsamnda ilk protokol Albaraka Türk Katlm Bankas ile imzaland.

Buna göre, bu sene umreye gitmek isteyen vatandalar, ödemelerini fark alnmadan 4 veya 6 taksitle ödeyebilecek.

Umreye gitmek isteyenler kendilerine uygun umre programn belirleyip ilgili bankaya ücretini pein veya taksitli yatrdktan sonra, kendisine en yakn müftülüe giderek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden internet ortamnda kaydn yaptrabilecek.

Protokole ilikin bilgi veren Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, Vatandalarmz bu imzalanan protokol çerçevesinde Albaraka Türkün herhangi bir ubesine giderek ilemlerini gerçekletirebilecek. Vatandalarmza Türk Liras üzerinden sabit 6 taksit imkan salanacak. Bu uygulama vatanda açsndan çok büyük kolaylk salayacak. dedi.

- Vatanda nasl ilem yapacak?

Albaraka Türk Katlm Bankas Genel Müdür Yardmcs Bülent Tapan ise imzalanan protokolle ilgili, vatandalardan umre parasnn haricinde herhangi bir masraf, ücret ve komisyon alnmayacan söyledi.

Tapan, kutsal topraklara gitmek için Albaraka Türkün taksit imkanndan faydalanmak isteyen vatandalarn yapmas gerekenleri öyle sralad:

Vatandalar herhangi bir ubemize nüfus cüzdan, Diyanet leri Bakanl tarafndan verilen umre programlarnn dönemini, fiyatn ve konaklama tipini gösteren Tur Güvenlik Kodu, gelir belgesi (maa bordrosu ya da net maa tutarn gösteren i yeri tarafndan onaylanm belge), serbest meslek sahibi kiiler için vergi levhas, onayl bilanço ve gelir tablosunu gösteren belgelerle gelecek. Burada kendisine tanmlanan hesap açlacak. lem annda söylenen taksit tutarlarn 6 kez giderek ödeme yapacak. Bu ekilde ubede bütün ilemler yaplabilecek.

- lk kafile 30 Kasmda yola çkacak

Umre ziyareti yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için kaytlar 31 Ekimde balamt. Diyanet leri Bakanl vastasyla kutsal topraklara gidecek ilk kafile 30 Kasmda yola çkacak.

Ana Sayfaya Git