Diyarbakır annelerinin oturma eylemi sürüyor

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 190'ıncı gününde sürüyor.

Haberler 11.03.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bekleyiini sürdüren annelerden Songül Altnta, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu için 190 gündür oturma eyleminde yer aldn belirterek, 190 yl da sürse bu eylemden vazgeçmeyeceim. dedi.

Altnta, HDP önünden ayrlmayacan, olunu almadan gitmeyeceini dile getirerek, evlat nöbetini sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Kaçrlan olunun önce HDPye, ardndan daa götürüldüünü aktaran Altnta, Olumu kaçran PKKlnn tutuklandn örendik. diye konutu.

Anne Sevdet Demir de olu Fatih için aylardr oturma eyleminde yer aldn, 5 yldr oluna hasret yaadn anlatt.

Olunun 5 yldr sesini duymadn, içinin yandn dile getiren Demir, her gün gözya döktüünü söyledi.

Oluna kavumak istediini, sonuna kadar da eyleme devam edeceini bildiren Demir, öyle konutu:

Olum kim bilir ne haldedir? Olumu istemek hakkm. Olumu çok seviyorum. Bizim evlatlarmzdan ne istediler? Bize bakp, gülüp geçiyorlar. Bizi insan yerine koymuyorlar. Sadece evlatlarmz istiyoruz, evlatlarmz versinler. ifadelerini kulland.

Demir, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

13 ailenin evlatlarna kavutuunu ve mutlu olduunu vurgulayan Demir, Fatih, olum artk dayanamyorum. Sesimi duyuyorsan, kaç, gel. Bir kere olsun sesini duyaym. Orada hayat yok, ölseniz mezarnz bile yok. Kaçn gelin. sözlerine yer verdi.

Olu Yavuz için eylem yapan anne Sevgi çamar ise 5 yldr ac çektiini, çocuklarna kavuana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti.

çamar, oluna terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

Ana Sayfaya Git