Diyarbakır için yağış uyarısı

Diyarbakır'ın 5 ilçesinde bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması istendi.

Haberler 08.05.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öleden itibaren Kulp, Lice, Hazro, Silvan ve Bismil ilçelerinde gök gürültülü yerel olarak kuvvetli yan beklendii belirtildi. Yerel dolu ya ve yldrm riski konusunda uyarya yer verilen açklamada, vatandalardan aniden oluabilecek sel ve su basknlarna kar dikkatli olmalar istendi.

Meteoroloji, Diyarbakr ve çevrelerinde devam eden saanak yalarn yarn dou ilçelerinde aralkl ve yerel olarak çok kuvvetli olmasnn beklendiinden vatandalara sel, su baskn, yldrm ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas uyarsnda bulundu.

ÖLEDEN SONRA YAI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezinden yaplan açklamada, Diyarbakr çevrelerinde devam eden saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yalarn yarn öle saatlerine kadar Lice, Kulp, Hazro, Silvan ve Bismil ilçelerinde aralkl ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmas beklendiinden sel, su baskn, yldrm, yerel dolu ya, ya annda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

VATANDALAR UYARILDI

Bu mevsimde görülen ve genellikle öleden sonralar meydana gelen saanak ve gök gürültülü saanak yalarla birlikte yerel dolu ya ve yldrm riskiyle birlikte ksa sürede meydana gelen kuvvetli saanaklar ani sel ve su basknlarna yol açabilir denildi.

Ana Sayfaya Git