Diyarbakır Reisi Bekliyor

Partisinin İl kongresine katılmak üzere Diyarbakır'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan halkın beklenti yüksek olurken, aydınlatma direkleri Türk bayrakları ve Erdoğan fotoğraflarıyla donatıldı.

Haberler 16.03.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yarn Diyarbakrda olacak. Valilik ve Belediyeler ve Ak Parti l bakanl tarafndan youn bir hazrlk yaplrken, kentteki birçok caddedeki aydnlatma direkleri Türk bayraklar ve Erdoann fotoraflaryla donatld. ehrin çok semtinde Erdoann geliiyle ilgili afi ve sloganlar içeren bez afiler asld.

ERDOAN çN BÜYÜK HAZIRLIK

AK Parti Diyarbakr l Tekilatnn 6. Olaan kongresine katlmak üzere yarn saat 14.30da, Mardin programndan sonra Diyarbakra gelecek olan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan için, kent günlerdir büyük bir hazrlk içerisinde bulunuyor.

Diyarbakr Valilii, Büyükehir ve Merkez lçe Belediyeleri ile Ak parti Diyarbakr l bakanl bata olmak üzere, Cumhurbakan Erdoan en iyi ekilde arlamak için; youn bir çalma içerisinde bulunurken, kent adeta süslendi.

KENT RENGA RENK ççEKLERLE

Kentin bir çok noktasndaki billboardlarda Erdoann geliine ilikin davet ve parti sloganlar içeren ifadeler yer alrken, aslan bez afilerle Afrin Operasyonu ile slam Dünyasnn beklentilerini içeren, açklamalarn yer almas dikkat çekti.

Havaalanndan, kongrenin yaplaca Yeniehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu güzergah ile l Valilii ve Büyükehir belediyesinin bulunduu noktalarda, orta refüjler renga renk çiçeklerle süslenirken, aydnlatma direkleri Türk bayraklar ve Erdoann fotoraflaryla donatld.

KENTTE GÜVENLK ARTIRILDI

Yollarn asfaltland, kaldrmlarn yenilendii özellikle protokolün yoluna büyük önem verildii gözlendi. Buarada, kent merkezinde olaanüstü güvenlik önlemleri alnrken, son iki gündür asayi uygulamas arlk kazand. Kontrol noktalarnda üpheli araçlarn durdurularak didik didik arand gözlendi.

VATANDALARIN BEKLENTLER

Kent Erdoan arlamaya hazrlanrken, Söz haber ekibi, sokakta vatandan nabzn tutarak, Cumhurbakan Erdoandan beklentilerini, sordu.

MLLYETçLK SÖYLEM KIRILMALI

çözüm-Der Genel Bakan Ercan Ezgin, Mazlumlarn sesi olmu siyasi bir kimlik ve dünyada da Türkiyenin itibarn belirli bir seviyeye getirmi önemli bir ahsiyettir. Cumhurbakanmzn Diyarbakra gelmesi bizler için büyük bir umut ve beklenti yaratmtr çünkü son üç yl hendek siyaseti zamannda bölge büyük bir travma yaad, diyebiliriz ki cumhuriyet tarihinin en büyük trajedisini yaad, bu nedenle bölgenin biran önce normallemeyi salayacak, ekonomiyi kalkndracak, istihdam artracak ve yaralar saracak admlarn daha ciddi ve daha hzl atlmas lazm. Dou ve Güneydouda insanlarn yüzü gülmüyor insanlar tepkisiz bazen susmak kitaplara smayacak kadar cümleleri anlatyor u an bölgemizdeki durum budur. Özellikle AK Partinin muhafazakr ve demokrat kimlii AK Partinin bu kadar oy almasna sebep oldu, demem o ki bölgenin Erdoandan beklentisi milliyetçilik söylemleri kracak birlik ve beraberlii özellikle vurgulayacak ve bu rkç söylemlerin terör eylemleri ile beraber çok yanl olduunu vurgulayacak söylemler içinde bulunmasn istiyoruz beklentimiz budur.

NSANLAR DEVLET ARIYOR

MHP Diyarbakr l Bakan Yardmcs Cihan Kayaalp, Diyarbakrda eskiden hakim olan o düünce yok artk. nsanlar devleti aryor devletin dik duruunu aryor, daha önce bu bölgede çeitli sorunlar yaand güvenlik noktasnda devleti istedikleri noktalarda göremiyorlard ama yaklak iki yldr devlet dik duruunu sergiliyor. Cumhurbakannn böyle bir dönemde gelmesi devletin burada ne kadar dik durduu maksatldr ben böyle düünüyorum. Bugün amatör bir takmda oynayan çocuklarn kendi formalarna reis diye yazmalar ve Afrine destek amaçl pankart açp sahaya inmeleri ve bu çocuklarn bunu kendi balarna organize etmeleri zaten Diyarbakr halknn desteini anlatmaya yeterlidir. Cumhurbakanmzn gelii bile bizim için bir müjde nitelii tayor geçmi yllara baktmzda Cumhurbakanlar pek ilimize gelmezlerdi fakat Recep Tayyip Erdoan halktan biri gibi davranyor ve bölgeye birçok kez gelmitir.

CUMHURBAKANIMIZ HO GELYOR

Meneke Akta, Cumhurbakanmz terif ediyorlar ho geliyorlar sefa getiriyorlar. Diyarbakr halk için inallah hayrl uurlu olsun.

DYARBAKIRIN BU MAKS KADERNDEN KURTULMASINI BEKLYORUZ

Veysel Baran, Cumhurbakann gelii u an devam eden Afrin operasyonuyla alakal bence buradan güçlü bir ses çkarsa Türkiye muvaffak olur. Güzel ve anlaml bir ziyarettir inallah güzel sonuçlar alnr. Diyarbakrn bu maks kaderinden kurtulmasn bekliyoruz. Terörle anlan bir memleket olmamas yönünde çalmalar yaplmas yönünde bir beklenti içindeyiz.

HALKIMIZIN COKUYLA KARILAYACAINI TAHMN EDYORUM

Esra Doan, Heyecanla bekliyoruz halkmzn onu cokuyla karlayacan tahmin ediyorum, halkmz için bir moral olacan düünüyorum.

çOK EYLER BEKLYORUZ KENDLERNDEN

Fatih Akay, Gelmesi büyük bir cokuya sebep olacaktr eref verecektir. Geldiinde daha çok eyler bekliyoruz kendilerinden

GENçLERMZE DAHA çOK DEER VERLMESN STYORUZ

Helin Demiray, AK Parti Diyarbakrda toplumsal ön yargy ykt ve artk halkmz gelien AK Partiyi benimsedi cokuyla bekliyoruz ve güzel geçeceinden eminim. Diyarbakr için daha çok projeler, hibeler verilmesini, gençlerimize daha çok deer verilmesini istiyoruz.

ÜLKENN BAZI PROBLEMLER VAR

Alparslan Bozkurtaslan, Ei bulunmaz bir devlet adam, kendileriyle gurur duyuyoruz. Ülkenin baz problemleri var. Örnein isizlik sorunu, konut sorunu, ekonomi sorunu, terör sorunu gibi. Bu problemlerinde üstesinden geleceinden eminim.

Ana Sayfaya Git