Diyarbakır sanayi sitesinde şampiyonluk hayali

Diyarbakır'da motor tamirciliği yapan Şaban Çiçek bir yıl önce başladığı boksta iki Türkiye derecesi elde etti. Şimdiki hedefi Türkiye şampiyonluğunun ardından uluslararası müsabakalarda madalya. Günde 16 saat çalışan Çiçek'in isteği biraz destek.

Haberler 10.01.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üzerinde çalt araç be ton arlnda. Elinde anahtarlaryla ve tüm maharetiyle vidalar söküyor, parçalar çkaryor ve tezghn üzerine diziyor. aban çiçek 14 yanda çrak olarak geldii sanayi sitesinde artk bir motor ustas. Yedi kardein ortancas. Ondan büyük aabeyleri evli. Babas rahatszlndan dolay çalamyor ve evin yükü onun omuzlarnda. Diyarbakr Sanayi Sitesinde çalkanl ve efendiliiyle çok sevilen biri olan aban çiçekin hayalleri sitenin snrlarnn çok dnda.

Spor yapmay çok severim, iim ar, bu da bir nevi spor ama bir branta profesyonellemek çocukluumdan beri en büyük hayalim. Erken yata ie atlmak zorunda kaldm için hep erteledim. Bugün, yarn derken baktm zaman geçiyor. Bir sene önce daha fazla ertelemek istemedim ve boksa baladm.

Hem ailesi hem de çevresindekiler iki ar ii bir arada götüremeyeceimi, buna dayanamayacan söylemiler. Ancak o hayallerinin peinden komay tercih etmi. Ailesi de ustalar da vazgeçiremeyeceklerini anlaynca aban çiçekin kararl duruuna destek olmaya karar vermiler. Ustas Veysi Erel ksa sürede gösterdii azim ve baar nedeniyle aban çiçeke en çok destek verenlerin banda geliyor.

abann ustasym, aban yaklak 8-9 yldr burada çalmakta. Spora baya hevesi olduu için biz de müsaade ediyoruz. Hem ite hem darda spor eitimlerine hiç engel olmuyoruz. stiyoruz ki önü açlsn, yarn ertesi gün Türkiye genelinde belli bir yere gelmesini istiyoruz. Ülkemize bir sporcu daha kazandrmak istiyoruz en azndan. Onun için destek oluyoruz, devaml arkasnda biz olacaz.

1 YILDA 2 MADALYA

Boksa balamasnn üzerinden henüz bir yl geçmesine karn aban çiçek iki madalya kazand. Türkiye Boks ampiyonas Elemelerinde ikinci olarak gümü madalya kazand. Arndan Türkiye Boks ampiyonasnda da üçüncü olarak hocasn bile artmay baard.

Ali Rza Ayin aban çiçekin doal bir yetenek ve disiplinli bir sporcu olduunu söylüyor. Bu iki kriterin spor dünyasnda açmayaca kap yok. aban çiçek yetenekli bir sporcu. Gerçekten ilk çaltmz günden beri nasl balamsa en sona kadar ayn azim, yetenekle çalyor. Gündüz kendisi zaten sanayide çalyor zor i hepimize öyle baka ilerde çaltmzdan dolay bu ite zorlanyoruz. aban çiçekin azmi çok farkl sabah bazen antrenman atyor. Sabah 05.00de kalkp kouya çkyoruz. Saat 07.30da ie gidiyor, akam tekrar 18.00dan sonra boksa geliyor. Yaptmz spor gerçekten u an çok performans isteyen bir spor, güç isteyen bir spor.

SABAH SANAY AKAM SPOR

i ar, üstelik haftann alt günü çalyor. ini severek yapyor ancak severek yapsa da onu çok yoruyor. Buna karn spordan vazgeçmeyi asla düünmüyor. ki madalya kazanmas evkini arttrm. Hedefinde yeni madalyalar ve uluslar aras baarlar var. çok sk çalyorum. U-22 Türkiye Boks ampiyonasna hazrlanyorum. Amacm oradan ampiyonlukla dönmek. Sonrasnda ise milli sporcu olup uluslar aras arenada ülkemin bayran göndere çekmek istiyorum. Zor mu evet zor ama imkansz deil.

DESTEK GEREKYOR

Antrenör Ali Rza Ayin sporculara destek bulamamaktan ikayetçi. aban gibi sporcularn küçük bir destekle çok iyi noktalara geleceklerinden emin ve bunun için gittikleri kiilerin adres olarak devleti gösterdiklerini söylüyor.

Her eyi devlete atmamak lazm. adamlarmzdan bize destek olmasn istiyoruz. Sponsor olmasn istiyoruz kime gidiyorsak devlet destek vermiyor mu? Devlet bugün binlerce sporcuya destek veriyor Diyarbakrda dediim gibi her ey gençlik sporda ya da devlete atmamak lazm. adamlarndan destek istiyoruz. aban çiçekin gelecei çok parlak bir sporcu. Dediim gibi inallah hedeflerimiz büyük. lk ylda bunu baarmsak ikinci ve üçüncü ylda daha güzel eyler baaracaz. aban çiçek olur aban çiçekden sonra ayr sporcular olur ayr motivasyonlar olur onu iyi bir yerde görenler bu sporu severler ve motivasyon olur.

Ana Sayfaya Git