Diyarbakır yeniden fuarlarla buluşuyor

Yaşanan olaylardan dolayı bir buçuk yıldır fuar yapılamayan Diyarbakır'da 18-22 Nisan tarihlerinde ilk fuar yapılacak.

Haberler 20.01.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Sayar fuarlarn gerek sosyal, gerekse ekonomik ilikilerin geliimi açsndan önemli olduunu belirterek, 1.5 yl aradan sonra Diyarbakrda bir dizi fuar etkinlikleri organize edeceklerini açklad.

Sayar, DTSO olarak, fuar yaplamayan dönemde fuar organizasyonlar ile alakal konularda çalmalarna devam ettiklerini, Kalknma Bakanlna sunulan ve l Valisi Hüseyin Aksoyun da destekleri ile onaylanan projeyle fuar alann modern bir hale getirdiklerini söyledi.

FUARLAR BALIYOR

Sayar, Yeniden fuar düzenlemek için TÜYAP ile yaptmz görümeler neticesinde 18-22 Nisan tarihlerinde Diyarbakr Tarm ve Hayvanclk Fuarn gerçekletireceiz. Diyarbakrn Tarm ve hayvanclk alannda önemli bir potansiyeli var. Bu konuda Ülkemizin önemli ehirlerinden bir tanesiyiz. Yapm devam eden barajlarn faaliyete girmesi ve tarmsal sulama yatrmlarnn da tamamlanmasyla çok daha ileri duruma geleceiz. Düzenleyeceimiz fuarda firmalar tarm ve hayvanclk alanndaki en son gelimeleri ve yenilikleri ziyaretçilere sunma frsat yakalayacaklar. Fuarda i balantlarnn yaplmas için Irak bata olmak üzere çevre ülkelerden i heyetleri davet edeceiz. Ayrca ülkemizde bulunan konuyla ilgili kurum ve kurululardan ilgili heyetleri davet ederek, seminerler de düzenleyeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git