Diyarbakır’ın şehitleri anıldı

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'a yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit edilen inşaat işçisi Askeri Çoban, memleketleri Diyarbakır'da, mezarları başında anıldı.

Haberler 16.07.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda Ankaradaki Gölba Özel Harekat Daire Bakanla yaplan saldrda ehit olan polis memuru Halit Gülser ile 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehit edilen inaat içisi Askeri çoban, memleketleri Diyarbakrda, mezarlar banda anld. Anma etkinliine 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Sinan Yayla ile Vali Hasan Basri Güzelolu da katld.

15 TEMMUZ EHTLER

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda ehit olan Halit Gülserin Dicle ilçesi Pekmezciler köyü, Askeri çobann da Ergani ilçesindeki kabrini ziyaret etti, aileleri ile görütü.

ehit mezarlarna gül brakan Güzelolu, 15 Temmuz gecesi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çarsyla meydanlar dolduran halkn, tankn ve topun karsnda imanyla durduunu söyledi.

O gece ehadete erenler sayesinde devletin birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar hür ve bamsz ekilde yaayacan vurgulayan Güzelolu, Bütün ihanet ebekeleri ve onlarn ibirlikçileri bilmeliler ki; bir Askeri çoban ölür, binlercesi doar. Bu milletin imanl evlatlar her zaman yenilmez ve almaz bir iman ordusudur. dedi.

ehit Askeri çobann yeeni Bedri çoban, amcasnn vatann bekas için ehit olduunu vurgulayarak, 15 Temmuz darbe giriimi sradan bir gün deildi. çanakkalede ne yaadysak ve dünyaya ne mesaj verdiysek 15 Temmuz gecesi de dünyaya ayn mesaj verdik. O gece milletimizle silaha, tanka ve F-16lara kar dünyaya hiç bir ekilde kaybetmeyeceimizin mesajn verdik. diye konutu.

EHTLERMZ UNUTMAYACAIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamnda tarihi Sur ilçesindeki Ulu Camide mevlit program düzenlendi. Öle namaz öncesi okunan mevlidin ardndan, 15 Temmuz ehitleri ve dier tüm ehitler için dua edildi. Cami çknda vatandaa yemek ikram eden Vali Güzelolu, slam aleminin 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Diyarbakr Ulu Camide halkn katlmyla mevlit okutulduunu aktard.

Tüm ehitlerimiz devletimizin bekas, milletimizin birlik ve beraberlii için ehadete erien ancak manevi anlamda asla ölmeyen kahramanlarmzdr. diyen Güzelolu, ehitleri her zaman rahmet, sayg ve minnetle andklarn kaydetti.

Güzelolu, Son terörist ve terör ibirlikçisi temizlenene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Bugün dünden daha güçlü ekilde gelecee doru birlik ve beraberlik içerisinde adm atacaz. ehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaz, onlar rahmet minnet ve saygyla anacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git