Diyarbakır'da hava destekli asayiş uygulaması

Merkez Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde helikopter destekli asayiş uygulaması yapıldı.

Haberler 07.01.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde helikopter destekli asayi uygulamas gerçekletirildi.

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü koordinesinde, ilçeye bal Kaynartepe, Muradiye, Selahattin Eyyubi, Kooperatifler Mahalleleri ve Hatboyu Caddesinde helikopter desteiyle yaplan uygulamaya, özel harekat, narkotik, terörle mücadele, kaçakçlk ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet, havaclk ve çocuk ube müdürlüünde görevli 323 personel katld.

HAVA DESTEKL OPERAS

Kent genelinde huzur ve güven ortamnn salanmas için kumar oynayan ve oynatan mekanlar, uyuturucu kullanan ahs ve satclarna yönelik gerçekletirilen uygulamada, 9 üpheli gözaltna alnd, umuma açk 16 i yeri ile 5 internet cafe denetlendi, bin 114 kiinin genel bilgi taramas yapld, 115 araç kontrol edildi, yoklama kaça 15 kiiye yasa gerei tebligat yapld.

KENTN HUZURU çN

yerlerindeki denetimlerde, 5 tombala makinesi, 5 kamera, 7 televizyon, çok sayda oyun kart ve pulu muhafaza altna alnd, 188 ahsa kumar oynamak ve oynatmaktan para cezas kesildi. Tütün ürünü kullanld tespit edilen mekanlarda l Tütün Denetleme Ekiplerince sigara içenlere ve i yerlerine 20 bin lira ceza kesildi.

Uygulama kapsamnda gözaltna alnan baz üphelilerin üzerinde 3 kurusk tabanca, 2 fiek, 3 çak, 4 gram esrar ele geçirildi, dur ihtarna uymayan bir araç sürücüsüne 235 lira trafik cezas kesildi.

Üç AYRI OPRASYON

Buarada, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube ekiplerince düzenlenen üç ayr operasyonda, 564 kilo 850 gram esrar ele eçirildi, 8 kii gözaltna alnd. Ekipler kent genelinde uyuturucu ticareti yapan kii ve organizasyonlara yönelik 3 ayr operasyon düzenlendi. Alnan istihbarat bilgileri üzerine Kocaköy ilçesinde durdurulan bir araçta 107 kilo 100 gram, Silvan yolu üzerindeki baka bir araçta 207 kilo 750 gram, Silvan yolu Üçyol mevkisindeki kamyonette ise bulak deterjanlaryla kamufle edilmi 250 kilo kubar esrar ele geçirildi. Operasyonlarda toplam 564 kilo 850 esrar ele geçirilirken, 8 üpheli gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git