Diyarbakır'da nevruz pankart ve afişlerine DTK ayarı

DİYARBAKIR'da, bugün yapılacak nevruz kutlamaları için kentin birçok noktasına asılan pankart ve afişin altında yer alan DTK logosu, Valilik tarafından kabul görmedi. Tertip komitesi, bunun üzerine DTK, DBP ve HDP logolarının bulunduğu kısımı şefaf bant ile kapattı.

Haberler 21.03.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçesinde Nevruz Parknda yarn yaplacak kutlamalar için Diyarbakr Valiliinden izin alan tertip komitesi, kentin bir çok yerine asmak için pankart ve afi hazrlad. Üzerinde, Newroz Piroz be, Amed Newrozuna tüm halkmz davetlidir. 21 Mart 2017. Newroz Park yazlan pankart ve afilerin altna tertip komitesinin karsna DTK, DBP ve HDPnin logolar yerletirildi.

RESM SIFATI YOK

Valilik DTKnn resmi bir sfat bulunmadn bildirerek bunu kabul etmedi ve silinmesini istedi. Bunun üzerine yeni bir formül bulundu. Önceden hazrlanan yüzlerce afi ve pankartn üzerindeki DTKnn yan sra, DBP ve HDP logolarnn da üzeri efaf bir bant ile kapatld. Bulunan formül ile söz konusu pankart ve afilerin toplatlmas önlenmi olundu.

YABANCI GAZETECLER

Nevruzu takip etmek için yerli ve yabanc 367 gazeteci akredite yapt. Bask, Katalonya, talya, Norveç, Fransa, skoçya, sviçre, Kolombiya ve Almanyadan çok sayda aktivist de kente geldi.

YABANCI HEYETLER GÜNLER ÖNCESNDEN KENTTE

Nevruza katlmak için yerli ve yabanc çok sayda kiinin Diyarbakra geldiini söyleyen DBP E Genel Bakan Yardmcs Ramazan Tunç, Bask, Katalonya özerk bölgesi, talya, Fransa, skoçya, sviçre, Norveç, Kolombiya ve Almanyadan sol, sosyalist, Kürt dostluk ve dayanma inisiyatifinden, gençlik ve kadn örgütlerinden çok sayda aktivist günler öncesinden Diyarbakra geldi. Özellikle Sur ilçesini ziyaret ettiler. Yklan alanlar giremedikleri için halkla ve esnafla görütüler iddiasnda bulundu.

20 TON ODUNLA ATE YAKILACAK

Sahne ve protokol için ayrlan bölgelerin yapm çalmalar tamamlanrken, alan etrafna çok sayda seyyar baz istasyonu kuruldu. Nevruz alanna giriler 5 ayr kapdan salanacak. Güvenlii ise 2 bin görevli alacak. Nevruz atei için 20 ton odun alana getirildi. Nevruza katlanlarn su ve gda ihtiyaçlarn karlamak için stantlar kuruldu. Alandaki temizlik çalmalar sona ererken, çevrede erkek ve kadnlar için de 130 seyyar lavabo yerletirildi.

HALK DAVET EDLD

HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiitalp, HDP ve DBP il ebakanlar, il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduu kalabalk grup buradan balayarak Sur ilçesinde halk ve esnaflarna bildirileri datarak Nevruza katlm çarsnda bulundu. Bu esnada Nevruz bildirileri ile beraber Hayr bildirileri datld.

Ana Sayfaya Git