Diyarbakır'da silahlı kavga: 6 ölü, 9 yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde silahlı kavgada ikisi kadın 6 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Haberler 22.08.2019 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Gökçetevek mahallesinde ikamet eden Enver Tekin, henüz belirlenemeyen nedenle Keklikdere mahallesindeki Poyraz ailesine gelin verdii kz Gülen Poyraz kendi evine getirdi. Bunun üzerine Poyraz ailesi bireyleri, Güleni geri almak için Enver Tekinin evine geldi.

Burada iki aile mensuplar arasnda çkan tartma ksa sürede silahl kavgaya dönüürken, ayn mahallede oturan Narin ailesi mensuplar da Tekin ailesine destek için geldi.

Olayda, Aziz (22), Halise, Gökhan (22) ve Münevver Narin ile Edip Okra ve Süleyman Eleftoz hayatn kaybetti. Temen Yapc, Ferhat Tekin, Münevver Bal ile Ferhat, Felhat, Mevlüt, Cevat, Dukhan ve Mehmet Narin ise yaraland.

Yarallar Silvan ve Diyarbakrdaki çeitli hastanelerde tedavi altna alnd.

ki kii gözaltna alnd

Olayla ilgili bir kii gözaltna alnrken, kavgaya kart belirlenen bir üphelinin yakalanmasna çallyor.

Cenazelerin otopsi ilemlerinin ardndan ailelere teslim edilecei belirtildi.

Jandarma ekibi anons yapana kadar evden dar çkmadk

Olay srasnda bitiik evde bulunan Fatma Tekin, gazetecilere yapt açklamada, olay srasnda evde uyuduklarn, youn silah sesiyle uyandklarn söyledi.

çocuklarm ve eim ile sürünerek banyoya sndk.diyen Tekin, öyle konutu:

Köye gelen jandarma ekibi anons yapana kadar evden dar çkmadk. Gelenleri görmedik, sadece silah sesi duyduk. çocuklarmn psikolojisi bozuldu. Dar çknca olay yerinde kan, yarallar ve ambulanslar vard. Olaydan önce görümcem kocasna küsüp gelmiti. Görümcemin 2 olu, 1 kz var. Kocas görümcemin evine dönmesini istiyordu. Bize gece saldrdlar. Görümcem de o srada damda uyuyordu. Ne diyeceimi bilmiyorum.

Valilikten açklama

Öte yandan Diyarbakr Valilii tarafndan olaya ilikin açklama yapld.

Açklamada, Silvan ilçesi Gökçetevek Mahallesinde gece saat 01.20 sralarnda akraba olan iki aile arasnda ailevi bir nedenden dolay balayan tartmann silahl kavgaya dönütüü belirtildi. Açklamada, Kavga sonucunda 1 kii olay yerinde, 5 kii yaral olarak kaldrldklar hastanede olmak üzere toplam 6 kii hayatn kaybetmi, yaral olan 9 kiinin tedavilerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Savcl tarafndan gerekli inceleme ve soruturmalara balanmtr denildi.

Silahl kavgada kahreden detay

Kavgada hayatn kaybeden 5 kiiden 4ünün köye hrsz girdiini düünerek dar çkmalar ile kurunlarn hedefi olduu örenildi. Saldrnn iddeti gün aarnca ortaya çkt. Einden boanmak istemesi üzerine gece saatlerinde uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldrda kadn ve ailesinin bulunduu ev delik deik oldu. Kurun izleri dehet ann gözler önüne sererken, köy sakinleri sinir krizleri geçirdi.

Ana Sayfaya Git