Diyarbakır'da "Temel Dini Bilgiler Yarışması"

Diyarbakır'da İl Müftülüğü tarafından Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında "Temel Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Haberler 01.05.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 lçe Müftülüüne bal Kuran kurslarnda okuyan örencileri itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri örenmeye tevik etmek, hafzlk eitimi yaplan kurslarda dini bilgiler dersinin ilevselliini arttrmak ve kurslarn tantmn yapmak amacyla Kuran kursu örencileri arasnda ilçe birincilerinin katld yarma l Müftülüünde gerçekletirildi.

l Müftü Vekili Abdullah Ik, yapt konumada, tüm örenci ve öreticileri tebrik ettiini belirterek, amacn yarma deil örencilerin moral ve motivasyonlarn arttrmak olduunu söyledi.

TEMEL DN BLGLER

Ik, yarmaya katlan tüm örencilerin kendi açlarndan birinci olduunu aktard.

Yarma sonunda kadnlar kategorisinde Yeniehir ilçesinden Sevgi Sever birinci, Silvan ilçesinden Rabia Meygil ikinci, Balar ilçesinden Zehra Kzl üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde Kulp ilçesinden Eyüp Öztürk birinci, Balar ilçesinden Mahmut Kzlkaya ikinci, Kocaköy ilçesinden Yusuf Pamuk üçüncü seçildi.

Yarma sonunda her iki kategoriden dereceye girenlere çeitli hediyeler verilirken, katlm salayan tüm yarmaclara da kitap hediye edildi.

Ana Sayfaya Git