Diyarbakır'dan THY'ye tepki

DTSO ve DTB, THY ve Anadolu Jet uçuşlarında birçok ilde yüzde 10 -30 arasında, bölgede ise yüzde 50-60 civarında kısıtlanmaya gidildiğini belirterek, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Haberler 21.01.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ve Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB), uçak sefer saylarnn düürülmesine ilikin yazl açklama yapt. Sayn Cumhurbakanmza çarmzdr balkl açklamada, THY Genel Müdürlüü tarafndan uçu emniyeti ve yolcu güvenliinin temini amacyla THY filosunda bulunan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçan 13 Mart 2019 tarihi itibaryla ikinci bir emre kadar uçularnn durdurulduunu, bu kararn alnmasnn ardndan gerek yurtiçi gerekse de yurtd uçak seferlerinde kstlamaya gidildii, birçok ilin günlük sefer saylarnn düürüldüü hatrlatld. Açklamada, ancak iç hatlarda uçularn yeniden planlanrken orantsz bir düzenlemeyle Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesindeki illerin sefer saylar dier Anadolu illerine göre çok daha fazla düürüldüüne dikkati çekildi.

BÖLGEDEK KISITLAMA YÜZDE 60

Odalarn yaptklar aratrmalarn sonuçlarnn yer ald açklamada, yaanan sorunlarn tespiti öyle yapld: Birçok ilde THY ve Anadolu jet uçularnda yüzde 10-30 arasnda kstlama yaplrken, bölgede bu oran yüzde 50-60 civarnda kstlanmtr. Birçok ilimizden Ankaraya her gün yaplan uçak seferleri haftada birkaç güne düürülmütür. 400,00 TLnin altnda uçak bileti temin etmek nerdeyse imkansz hale gelmitir. Birçok ilimizde bir hafta önceden uçak bileti bulmak imkansz hale gelmi, bölgedeki illere karayolu ile gidilerek en yakn havalimanndan seyahat edilmeye çallmaktadr. Uçak ile gerçekleen yurtiçi turistik ziyaretler durma noktasna gelmitir. THY Genel Müdüründen bu konuyla ilgili randevu taleplerimiz maalesef karlk bulmamtr.

SAYININ DÜÜRÜLMES KABUL EDLEMEZ

Bütün resmi ve bilimsel veriler göstermektedir ki bölgemiz kalknmlk anlamnda dier bölgelere göre oldukça geri seviyededir denilen açklamada, Buna ramen bölgemiz i insanlar olarak ulusal ve bölgesel kalknmamz daha ileri seviyelere tama azmimizi hiçbir zaman kaybetmedik. THY Genel Müdürlüünün bölge illerine sefer saylarn düürmesini kabul edilemez bir uygulama olarak görmekteyiz. Mevcut uçu programlarnn yeniden gözden geçirilerek bölge illerinin uçak seferlerinde artn salanmasnn ülkemiz ve bölgemiz kalknmas için elzemdir diye belirtildi.

Ana Sayfaya Git