Diyarbakır Adliyesi'ne bilirkişi alımı

Diyarbakır Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca alımı yapılan bilirkişi için şartlar açıklandı.

Haberler 07.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ceza Muhakemesi Kanununa göre tercüman listelerinin düzenlenmesi hakknda yönetmenlik gereince Adalet Komisyonu Bakanlnca düzenlenecek bilirkii listesinin oluturulmas için bilirkii tespitine ihtiyaç duyurusu yapld.

Duyuruda, aralarnda ngilizce, Almanca, Franszca, spanyolca, talyanca, Rusça, Osmanlca, Arapça, Kürtçe ve Azerice dillerinin de bulunduu 20 farkl dil ve lehçede bilirkii uzmanlk alan belirlendi.

ADLYEYE BLRK ALINIYOR

Bavuru artlarna ilikin, Türkiye Cumhuriyeti vatanda olmak, bavuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak, 18 yan doldurmu olmak, en az ilkokul mezunu olmak, herhangi bir suçtan yarglanmam olmak, disiplin yönünden meslekten yada memuriyetten çkartlmam olmak ile komisyonun bal bulunduu il ve ilçesinde bulunmak art aranyor.

Bilirkii yapmak için listeye kaydolmak isteyenlerin 13-31 Ekim tarihleri arasnda Diyarbakr Adli Yarg Adalet Komisyonu Bakanlna bavuru yapmalar gerektii ve bavurlarn komisyon tarafndan 27 Kasma kadar deerlendirilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git