Diyarbakır anneleri oturma eylemini otelde sürdürdü

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine, sokağa çıkma yasağı dolayısıyla kaldıkları otelde devam ettiler.

Haberler 13.04.2020 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlatlar için farkl illerden gelen anne ve babalar, video çekerek evlat nöbetine devam ettiklerini ifade ettiler.

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Engin için oturma eylemine katlan anne Kamile Küçükda, koronavirüsten dolay bugün HDP l Bakanl önüne gidemedikleri için eylemlerini kaldklar otelden sürdürdüklerini söyledi.

Bugün eylemlerinin 222. günü olduunu ifade eden Küçükda, Evlatlarmz almadan gitmeyeceiz. Olum, sesimi duyuyorsan gel, senin kokuna ve sesine hasretim. Onlarn yalanlarna kanma. Gel devletimize ve askerlerimize teslim ol. Seni almadan buradan gitmeyeceim. Gözümüzde gözya kalmad. dedi.

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için oturma eylemi yaptn aktararak, HDP, çocuklarmz daa götürdü. HDPden çocuklarmz almadan buradan ayrlmayacaz. Yasak olduu için kaldmz yerde eylemimize devam ediyoruz. çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. eklinde konutu.

rnakn dil ilçesinden daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemi yapan baba Emin Arslan, sokaa çkma yasandan dolay bugün kaldklar otelde eylemlerini sürdürdüklerini ifade ederek, öyle konutu:

Eylemimizi brakmyoruz. HDP, koronavirüsten daha tehlikelidir. HDP bizden ne istiyor? Kendi elleriyle olumu PKKya teslim etti. çocuklarmz ölüme mahkum ettiler, bizi de kendi kaplarna mahkum ettiler.

Vandan gelerek 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylem yapan anne Solmaz Övünç, eylemi sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Övünç, Baran olum, oras senin yerin deil. Sana kefen deil, damatlk giydirmek istiyorum. Nerdeysen dön gel. 222 gündür eylem yapyoruz. Olumu almadan gitmeyeceim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git