Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 94'üncü gününde

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 06.12.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 94üncü gününe girdi.

Hakkarinin emdinli ilçesine bal çatalca köyünün Güvenli mezrasndan 2 yl önce, 12 yanda daa kaçrlan kz Özlem çiftçi için dün oturma eylemine katlan Vahide çiftçi (36), 4 çocuk annesi olduunu, birini trafik kazasnda kaybettiini, kz Özlemin de terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyledi.

4 ve 8 yandaki iki çocuunu eine brakarak, kz için eyleme katlmaya karar verdiini ifade eden çiftçi, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan evladna kavumak istediini belirtti.

Kzn, meslek sahibi olmas için okuttuunu dile getiren çiftçi, Kzm polis olmas için okutuyordum ama terör örgütü PKK kzm kaçrd. Kzm daha çok küçüktü. Kzm için sonuna kadar eylemde bulunacam. diye konutu.

SOFRA HAZIRLADIIMDA OLUM çN DE BR TABAK KOYUYORUM

4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmete kavuma ümidiyle Ardan gelerek eyleme katlan baba Salih Gökçe de 94 gündür HDP il binas önünde eylemi sürdürdüklerini, gözleri yolda, zorluk içinde büyüttükleri çocuklarn beklediklerini dile getirdi.

Ta olsa çatlar. Bizden ne istediler? HDP zannetmesin ki buradan ayrlacaz. nsan; namusu, gururu ve evlad için yayor. Dilerim Rabbimden onlarn içi de parça parça olsun. Alma mazlumun ahn çkar aheste aheste. diyen Gökçe, evladna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Gökçe, bu yola ba koyduunu ve gitmeyeceini, gerekirse evdeki çocuklarn da getireceini anlatarak, öyle konutu:

Her sofra hazrladmda olum için de bir tabak koyuyorum. Evimizde huzur kalmad. Pervin Buldan sürekli, Selahattin Demirta serbest braksnlar. diyor. Peki bu annelere niye kulak vermiyor, kendisi de annedir. Demek ki onlar suçlarn biliyor, ondan gelmiyorlar. Bir olum askerden geliyor, onun için eve döneceim. Askerden gelen olumu gördükten sonra yeniden eyleme katlacam. Ev bana dar geliyor, kendimi dar atyor, yeniden buraya geliyorum. çocuklarmz getirsinler.

Ana Sayfaya Git