Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 30.04.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balad oturma eylemi 240nc gününe girdi.

SONUNA KADAR BURADA OLACAIZ

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Kamile Küçükda, Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için eyleme katldn belirtti.

Küçükda, evladna kavuana kadar eyleme devam edeceini belirterek, Ramazan ay geldi yine de eylemimize devam edeceiz. Sonuna kadar burada olacaz. HDP nasl çocuklarmz götürdüyse, öyle de getirsin. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. (HDP) Onlarda biraz Allah korkusu biraz vicdan varsa bu hayrl ayda çocuklarmz bize verirler. diye konutu.

Olu Engine teslim olmas çarsnda bulunan Küçükda, Olum sesimi duyuyorsan gel, askerimize, devletimize teslim ol. Seni çok özledim, artk dayanacak gücüm kalmad. ifadelerini kulland.

çOCUUMU HDPDEN ALMADAN GTMEYECEM

Olu Tuncaya kavuma ümidiyle oturma eylemi yapan baba evket Bingöl de, eylemi sürdürmekte kararl olduunu dile getirdi.

240 sene de geçse çocuumu HDPden almadan gitmeyeceim. diyen Bingöl, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Bingöl, Olum onlara sakn inanmayn, güvenmeyin. Nerede asker, polis görürsen kaç, teslim ol. dedi.

Öte yandan Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan ve 5inci kez baba olan Süleyman Aydna Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu tarafndan bebek çantas ve koronavirüse kar hijyen paketi hediye edildi.

Aydn, kendilerine destek veren Belediye Bakan Beyoluna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git