Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 21.05.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 261. gününe girdi.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelip evlat nöbeti tutan anne Solmaz Övünç, oluna kavumak istediini belirtti.

Oluna Senin yerin oras deil. diye seslenen Övünç, öyle konutu:

Sana kalem yakyor, kefen yakmyor. Olumu HDP kandrd. Ne haklar var bize bu zulmü yaatmaya. çocuumu almadan buradan gitmem. nallah Cumhurbakanmz bize iyi bir haber verir. nallah bayram sevinçli bir haberle geçiririz. Annelerin gözü yal kalmasn. Anneler çocuklarna sahip çksn. Olumu okulda kandrdrlar ve götürdüler. Benim yüreim yand baka annelerin yürei yanmasn.

HDPlilerin evlatlarn ölüme gönderdiini, çocuklarn kan üzerinden lüks bir hayat yaadn savunan Övünç, Olum sesimi duyuyorsan gel, adalete teslim ol. 13 kii geldi teslim oldu, hiçbiri ceza almad. imdi anne ve babasnn yanndalar. Senin baban hasta, gel ölmeden onu gör. Baban Ölmeden olumu göreyim. diyor. ifadelerini kulland.

SONUNA KADAR MÜCADELEM VERECEM

Baba evket Bingöl de olu Tuncayn HDP araclyla daa gönderildiini belirterek, çocuumu HDPden almadan gitmeyeceim. Sonuna kadar mücadelemi vereceim. Gelsin vatannda, kendi bayra ve vatan için ölsün. dedi.

Oluna seslenen Bingöl, Sesimi duyuyorsan, nerede polis ve asker görürsen kaç teslim ol. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Ceza ve ikence yok. Kaç gel, teslim ol, burada seni bekliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git