Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti ramazanda da devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 28.04.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 238inci gününe girdi.

Aileler ellerinde çocuklarnn fotoraf ile ramazanda da bekleyiini sürdürüyor.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için oturma eylemi yapan anne Solmaz Övünç, yapt açklamada, çocuuna kavuana kadar eyleme devam edeceini belirtti.

Olumu almadan buradan gitmeyeceim. Baran, olum neredeysen gel, adalete teslim ol. Olum oras senin yerin deil. diyen Övünç, HDP çocuklarmz kandrp daa götürüyor, ölüme götürüyor. Olum sesimi duyuyorsan, beni görüyorsan gel, dayanacak gücüm kalmad artk. Gözyam kurudu. Baban bir hastala yakalanm. Babann yanna gel. Sen, baban anneni çok seviyordun. Okul okuyordun, seni kandrdlar. Gel olum, adalete teslim ol. diye konutu.

çOCUKLARIMIZI STYORUZ

16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için eyleme katlan baba Celil Begda ise olunun 11 ay önce kandrlarak daa kaçrldn belirtti.

Evladna kavumak için oturma eylemi yaptn dile getiren Begda, 238 gündür buradayz. 11 aydr bu kapnn (HDP) yanndan ayrlmadm. Olumu buradan götürdüler. çimizdeki bu ac anlatlmaz. Bu evlat acsdr. Burada çocuklarmz istiyoruz, kimseden bir ey istemiyoruz. dedi.

Begda, ramazanda da eylemlerini sürdürdüklerine iaret ederek, Herkesi vicdana davet ediyorum. Yeter artk, dayanamyoruz. Olumun nerede olduunu bilmiyorum, sesini bile duymadk imdiye kadar. Evimiz ykld, bakasnn evi yklmasn. Herkes çocuuna sahip çksn. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git