Diyarbakır çiçek açtı

Büyükşehir Belediyesi, Merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde başlattığı yazlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına devam ediyor.

Haberler 30.05.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, kent genelindeki yeil alanlarda balatt peyzaj çalmalar devam ediyor. ubat, mart ve nisan aylarnda yürüttüü çalmalarla Diyarbakr çiçek bahçesine çeviren Büyükehir Belediyesi, 1 milyonluk klk çiçek sezonunun tamamlanmasnn ardndan balatt yazlk mevsimlik çiçek dikimi çalmalarn Sur, Balar, Kayapnar ve Yeniehir ilçelerinde sürdürüyor. çalmalar kapsamnda haziran ay sonuna kadar merkez ilçelerdeki yeil alanlar, meydanlar, refüjler ve kavaklara, toplam 1 milyon begonya, gazanya, horoz ibii, kadife, pervane, vapur duman, ate çiçei ve petunya çiçei dikilecek.

Kayapnar Diclekent Caddesi Frat Kavanda ön hazrlklar tamamlanan refüjlere, farkl renklerde 70 bin adet begonya, gazanya, horoz ibii, ate çiçei ve petunya çiçei diken ekipler, Frat Bulvarndaki çalmalar tamamlad.

Selahattin-i Eyyubi Bulvarnda çalmalar tamamland

Büyükehir Belediyesi, Kayapnar ilçesi Selahattin-i Eyyubi Bulvarna çeitli peyzaj desenlerini kullanlarak petunyann farkl renklerinde 70 bin çiçek dikti. Bulvarda 11 Maysta balad çalmalar, 15 Maysta tamamland.

Yeniehir ilçesinde ise Said Nursi Caddesi orta refüjlerine farkl renklerde 20 bin adet begonya, gazanya, ate çiçei, horoz ibii ve petunya çiçei dikimi gerçekletirilerek çalmalar sonlandrld.

Surlarn çevresine 16 bin çiçek dikildi

Büyükehir Belediyesi ekipleri, tarihi surlarn çevresindeki yeil alanlar ile caddelerin refüj ve kavaklarnda çiçek dikim çalmas yürütüyor. Ekipler, Dakap Meydan ile sur çevresindeki refüj ve kavaklarda tesviye çalmalar yapldktan sonra krmz, sar, turuncu, beyaz ve mor renklerden oluan çiçeklerin dikimini gerçekletirdi.

Elaz Caddesinde çalmalar hzland

Elaz Caddesinde geçen kasm ve aralk aylarnda farkl renklerde dikilen lale soanlar, gelecek yl dikilmek üzere topland. Lale soanlarnn toplanmasnn ardndan toprak tesviyesi yaplan orta refüje, farkl renklerde 100 bin adet kadife, ate çiçei, gazanya, horoz ibii ve petunya çiçeinin dikimi balad. Elaz Caddesindeki çalmalar ksa süre içinde tamamlanacak. Büyükehir Belediyesinin ubat ve mart aylarnda kentin farkl noktalarna diktii bad Birnbach, Cubana ve Meilland gülleri ise çiçek açmaya balad.

Ana Sayfaya Git