Diyarbakır DAEŞ davasının tüm sanıkları tahliye edildi

DAEŞ'in hücre evlerine yapılan ve 7 teröristin ölü ele geçildiği, 2 polisin şehit olduğu operasyonla ilgili görülen davada, tutuklu 3 sanık da tahliye edildi. Önceki celselerde 13 sanığın daha tahliye edildiği davada tutuklu sanık kalmadı.

Haberler 21.06.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar lçesinde 26 Ekim 2015 günü DAEin hücre evine düzenlenen operasyonda, polis memurlar Sadk Özcan ve Gökhan çakc ehit olurken, çatmada terör örgütü DAE üyesi Veysel Argunaa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanolu, Ergün Gül, Sdk Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü ele geçirildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn olayla ilgili yürüttüü soruturma sonucunda gözaltna alnarak tutuklanan O.T., O.U., M.B., V.Ö., N.T., M.D., M.., A.S., M.A., C.E., B.Y., .ç., J.D., Ö.B., M.B., E.E. ile tutuksuz 2 üpheli hakknda Silahl terör örgütüne üye olma, Tehlikeli madde bulundurma ve Ateli silahlar kanununa muhalefet suçlarndan 15- 37er yl hapis istemiyle iddianame hazrland. ddianamenin kabul edilmesinin ardndan 16s tutuklu 18 sann yarglanmasna 2016 ylnda Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Davann 25 Ekim 2016 günü görülen durumasnda tutuklu sanklardan 12si, 17 Ocak 2017 günü görülen durumada ise 1i olmak üzere 13ü tahliye edilirken, 3 sann tutukluluk halinin devamna karar verildi.

3 SANIK DA TAHLYE EDLD

Davann dün görülen 4üncü celsesine tutuklu sanklar N.T. ve M.D. Gaziantep Cezaevinden SEGBS sistemi ile M.D. ise duruma salonnda katlrken, 5 tutuksuz sank ve avukatlar ise salonda hazr bulundu. Duruma savcs, 3 sann tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Daha sonra ara kararlarn açklayan mahkeme, tutuklu sanklar M.D., N.T. ve M.D.nin adli kontrol artlar uygulanarak tahliye edilmelerine karar verdi. Tutuklu sann kalmad davann durumas ertelendi.

Ana Sayfaya Git