Diyarbakır dün gece nöbetteydi

Diyarbakır'da ellerinde Türk bayraklarıyla tek yürek olan vatandaşlar meydanları doldurdu

Haberler 17.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu Herkes bilmeli ki bu ülkenin geleceine, birliine, beraberliine, varlna kastedenler yine bu milletin iradesi karsnda yok olup gideceklerdir. PKK, FETÖ ve bütün terör örgütleri yok olup gideceklerdir

Diyarbakrda15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla düzenlenen etkinliklerde vatandalar meydanlarda bir araya geldi.

Diyarbakr Valilii öncülüünde merkez Kayapnar ilçesindeki 15 Temmuz ehitler Parknda düzenlenen programa vatandalar ellerinde Türk bayraklaryla akn etti.

Kuran Kerim tilaveti ile balayan etkinlikte Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabay ehitler için dua okudu.

Darbe giriimini anlatan film gösteriminin yapld programda, kahramanlar için yazlan iirler okundu, arklar ve marlar söylendi.

Baz vatandalar parkta Kzlay tarafndan kurulan çadrda kan ba yapt.

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, programda yapt konumada, hain darbe giriiminin ikinci ylnda Türkiyenin her bir meydannda, her bir sokanda olduu gibi Diyarbakrda da vatandalarn dimdik ayakta olduunu vurgulad.

Halkn kararll, birlii ve beraberliinin en büyük güç olduunu söyleyen Güzelolu, Herkes bilmeli ki bu ülkenin geleceine, birliine, beraberliine, varlna kastedenler yine bu milletin iradesi karsnda yok olup gideceklerdir. PKK, FETÖ ve bütün terör örgütleri yok olup gideceklerdir. Diyarbakr ve bu ülkenin her bir ehri, bu aziz milletin her bir ferdi can pahasna bu deerleri korudu ve sonsuza kadar inallah koruyacak. ifadelerini kulland.

Bu milletin helal süt emmi her evlad ihanetin karsnda iman dolu gösü ile almaz sra dalar gibi durmaktadr. diyen Güzelolu, öyle devam etti:

Her dönemde her zaman söz konusu vatan olunca gerisi teferruattr çünkü biz ehadeti en büyük eref kabul ediyoruz. Vatan için millet için bayrak için ezan için ehit olmay dünyann en büyük mükafat ve mertebesi görüyoruz. 15 Temmuzda 40 yllk ihaneti planlayanlar bu asil milletin evlatlarnn tanka, topa ve silaha iman dolu göüsleriyle gideceini hesap etmediler. Bakomutanmz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann çars ile milletin meydanlar dolduracan hesap etmediler.

Güzelolu, ihanet ebekesinin yannda olan herkesin kanun önünde tek tek en ar cezalara çarptrlacan belirtti.

Güzelolunun konumas srasnda alanda bulunanlar sk sk Kahrolsun PKK, Kahrolsun FETÖ sloganlar att.

Alanda kurulun ekranlardan 15 Temmuz ehitler Köprüsünde konuma yapan Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann konumas naklen verildi.

Programa, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile çok sayda vatanda katld.

Diyarbakrn ilçeleri

Buarada Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla program düzenlendi.

Silvan Kaymakaml öncülüünde düzenlenen programa vatandalar ellerinde Türk bayraklaryla katlrken, sk sk Kahrolsun FETÖ, kahrolsun PKK sloganlar atld.

Kuran Kerim tilaveti ile balayan etkinlikte, ehitler için dua edildi. Darbe giriimini anlatan film gösteriminin yapld programda, kahramanlar için yazlan iirler okundu, arklar ve marlar söylendi.

Silvan Kaymakam Adem çelik, yapt konumasnda, 15 Temmuz akam ülkeyi ele geçirmek isteyen FETÖ terör örgütüne, tanklara, uçaklara kar cann siper ederek tarihin akn deitiren aziz milletimiz destan yazmtr. dedi.

Lice

Lice Belediyesince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla program düzenledi.

Lice Cantürk Camisinde Kuran Kerim tilavetiyle balayan program, mevlit ve dualarn okunmasnn ardndan Lice Jandarma Komando taburunda ehitler ansna 120 fidan dikildi.

Belediyesi bahçesinde devam eden programda, demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoraflarn yer ald fotoraflar sergilendi.

Lice Belediye Bakan Vekili Kaymakam Abdulkadir çelik, yapt konumada, milletin, darbecilerin tank ve toplarna kar büyük bir kahramanlk gösterdiini belirterek, Ülkemizin birlik ve bütünlüüne, bar ve kardeliimize kast edenlere frsat vermeyeceiz. dedi.

Kulp

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla düzenlenen anma etkinliinde Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) lanetlendi.

Kulp Kaymakam Fatih Dülgerolu, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi önündeki programda yapt konumada, halkn darbe giriimine kar gösterdii kahramanla deinerek, öyle konutu:

Bu büyük millet sayn Cumhurbakanmzn talimatyla sokaa indi , tarihte ei benzeri görülmemi bir destan yazd, tank, top ve mermilerin üzerine yürüdü, ehit ve gazi oldu ama o teröristlere ve hainlere boyun emedi.

Ana Sayfaya Git